NHL-aamuraportti: Lightning ei häkeltynyt pirteästi esiintyneen Canadiensin paineessa

NHL / Aamuraportti
Canadiens nosti tasoaan toiseen otteluun − sekään ei riittänyt.
Lightningin toinen voitto finaalisarjassa irtosi huomattavasti työläämmin kuin avausottelussa. Canadiens paransi pelaamistaan, mutta on vielä selvästi jäljessä hallitsevan mestarin tahdista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Montreal Canadiens oli jäänyt finaalisarjan avauksessa täysin Tampa Bay Lightningin jalkoihin, mutta näytti tehneen kotiläksyt huolella. Toinen ottelu oli huomattavasti tasaisempaa kamppailua.

Avauserä oli ilmeeltään vauhdikas, tosin nopeus ei aina takaa laatua, ja kunnon tekopaikat olivat vähissä. Kuparisen särkymistä piti odottaa aina toisen erän puolivälin tienoille. Ajassa 26.40 Anthony Cirellin veto siniviivalta painui verkon perukoille. Nelisen minuuttia myöhemmin Nick Suzukin kenties ohjuriksi tarkoitettu nosto livahti Andrei Vasilevskin taakse.

Seuraavassa hyökkäyksessä Canadiensin johtomaali oli senteistä kiinni, ja paine alkoi muutenkin olla Lightningin suuntaan. Vasilevskin veri punnittiin useaan otteeseen, ja kovissa paikoissa voittamaan tottunut venäläinen selvisi haasteesta.

Joel Armian korkean mailan rangaistus rikkoi momentumin, vaan Lightningin ylivoima jäi jälleen tehottomaksi. Mutta kolme sekunnin kymmenystä ennen taukoa Blake Coleman sivalsi kaatuessaan lukemiksi 2–1.

Kolmas erä alkoi hurjalla Lightningin vyörytyksellä, eikä Canadiens saanut peliään lainkaan toimimaan. Vierailijat havahtuivat vasta erän puolivälin jälkeen, ja Lightning kesti paineen. Ratkaisu oli halpa: Joel Edmundsonin huolimaton jättö maalin takana ajautui tilannetta kärppänä seuranneelle Ondřej Palátille: 3–1 nelisen minuuttia ennen loppua oli käytännössä ottelun ratkaisu.

Lightning johtaa finaalisarjaa voitoin 2–0.