NHL-aamuraportti: Lightning antoi myrskyvaroituksen Stanley Cupin finaaliavauksessa

NHL / Aamuraportti
Lightningin ykkösmiehet olivat iskussa.
Kuva © Getty Images
Lightningin ykkösketju oli iskussa, kun joukkue kaatoi ensimmäisessä finaaliottelussa Montreal Canadiensin.

NHL:n finaalit ja taistelu Stanley Cupista alkoi Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Tampa Bay Lightning murjoi Montreal Canadiensin jäänrakoon kotikentällään numeroin 5−1.

Lightningin ykkösketju oli erityisen kovalla pelipäällä, sillä Brayden Point keräsi kolme syöttöpistettä ja Nikita Kutšerov nakutti vieressä teht 2+1.

Erik Černák vei isännät johtoon varhaisessa vaiheessa taitavalla vippauksellaan ohi hölmistyneen Carey Pricen. Puolustaja oli päässyt Canadiens-puolustuksen selustaan.

Montrealilaiset olivat lähellä tasoitusta, mutta kiekko ei tässä vaiheessa päätynyt tolppaa lähemmäksi Andrei Vasilevskin selän takana. Sen sijaan Yanni Gourde lisäsi kotijohdon kahteen maaliin toisessa erässä.

Price otti ottelun tiimellyksessä muutaman erittäin etevän pelastuksen ja Canadiensin kannalta näyttikin hetken paremmalta, kun Ben Chiarotin viivakuti upposi verkkoon kavennuksen merkiksi. Jesperi Kotkaniemi sai osumaan syöttöpisteen.

Venäjän mies tuli ja ratkaisi avausfinaalin kohtalon

Päätöserässä Kutšerov nousikin esiin ja oli mukana joukkueensa kaikissa kolmessa maalissa, jotka se iski Canadiensin kanadalaisveskarin työpisteellä sijaitsevaan verkkoon.

Ensin venäläinen löi itse pikkumustan pömpeliin kasvattaen Lightningin johdon 3−1:een. Taitoniekka viimeisteli myös Lightningin neljännen osuman päätöserän puolivälin tietämillä.

Vielä ottelun loppuun kotijoukkue pääsi näyttämään tehokkaan ylivoimansa toimivuutta, kun kapteeni Steven Stamkos rykäisi kamppailun loppulukemiinsa ohi Pricen.

Ensimmäisessä finaalissa Lightning-veskari Vasilevski venyi kiekon tielle 18 kertaa ja virkaveli Pricen tilastoihin merkittiin 22 koppia.

Ottelusarja jatkuu Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun Lightning isännöi jälleen Canadiensia.

» Lähetä palautetta toimitukselle