NHL-aamuraportti: Islanders selvisi ahdingosta ja siirsi välierän ratkaisun seitsemänteen otteluun

NHL / Aamuraportti
Anthony Beauvillier on ollut pimennossa välierien aikana. Tänään oli hänen vuoronsa maistaa sankaruutta.
Islanders nousi jaloilleen vaikeuksien jälkeen dramaattisten vaiheiden jälkeen. Anthony Beauvillierin jatkoaikaosuma venytti sarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun. Lightningille tuo huolta Nikita Kutšerovin loukkaantuminen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

New York Islandersilla oli vajaa kaksi vuorokautta aikaa toipua edellisen ottelun kylvetyksestä (8–0) ottaakseen pakkovoiton kuudennessa välierässä. Se joutui pelaamaan itselleen vierasta kiekkokontrollipeliä, johon Tampa Bay Lightningin oli helppo vastata.

Avauserässä kunnon tekopaikoilla ei juhlittu, ja vasta neljä minuuttia ennen taukoa Brayden Point kauhoi maalin edestä Lightningin 1–0-osuman. Lightning ei juhlinut johtoasemaansa täysin vapautuneesti, sillä Nikita Kutšerov oli joutunut jättämään kentän loukkaannuttuaan taklaustilanteessa.

Toisessa erässä Islanders ryhtyi pelaamaan avoimempaa peliä, ja riskinotto kostautui. Pointin maaliin syöttöpinnan kirjannut Anthony Cirelli karkasi nopeasta vastahyökkäyksestä puolittaiseen läpiajoon ja vei Lightningin 2–0-johtoon toisen erän puolivälissä.

Jordan Eberle toi Islandersin takaisin peliin mukaan kiskaisemalla rystyltä 2–1. Islandersilla oli vielä tilaisuutensa tasoittaa, mutta loppukirin alkua oli odotettava päätöserään. Parhaan tilaisuutensa Islanders sai erän puolivälin ylivoimalla, ja miltei heti sen päätyttyä iski Scott Mayfield pelin tasoihin – tarkka laukaus löysi kiekonmentävän aukon etukulmasta.

Islanders kesti oman alivoimansa kiirastulen ja niin siirtyi ratkaisu jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata ainoastaan minuutin verran, kun Anthony Beauvillier katkaisi syötön maalintekosektorilla, eikä aikaillut: Kiekko painui ohi Andrei Vasilevskin, ja Stanley Cup -finalisti tullaan ratkaisemaan seitsemännessä ottelussa juhannusaamuna.