NHL-aamuraportti: Canadiens nousi Stanley Cup -finaalien kynnykselle – Nick Suzuki loisti illan sankarina

NHL / Aamuraportti
Heillä peli kulki sujuvasti. Corey Perry (94) riemuitsee puolitoista vuosikymmentä nuorempien Cole Caufieldin (kesk.) ja Nick Suzukin kanssa.
Vahva puolustus, Carey Pricen torjunnat ja Nick Suzukin huima pelivire toivat Canadiensille ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cup -finaalipaikkaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Montreal Canadiens ei ollut moksiskaan Las Vegasin hornankattilassa. Ottelua oli pelattu hieman alta yhdeksän minuuttia, kun Paul Byron vapautti pystysyötöllään Josh Andersonin puolittaiseen läpiajoon. Marc-André Fleury epäsi Andersonin yrityksen, mutta tilannetta seurannut Jesperi Kotkaniemi pääsi haaskalle ja sivalsi irtokiekon tyhjästä paikasta häkkiin.

Maali piristi Canadiensin peliä. Golden Knightsilla oli pitkään vaikeuksia saada aikaan kontrolloituja hyökkäyksiä – sille tosin siunautui erän paras tekopaikka viitisen minuuttia ennen taukoa. Max Pacioretty ei kuitenkaan saanut tökättyä kiekkoa maaliin, vaikka Carey Price oli jo puoliksi ulkona pelistä.

Ottelun kuva ei sanottavasti muuttunut toisessa erässä. Golden Knights jatkoi paineistamista, mutta Canadiens säilytti hermonsa omalla alueellaan. Se keskittyi etsimään paikkoja vastahyökkäyksiin, ja yhdestä niistä kolisi Fleuryn takana jälleen. Vahvasti kummassakin päässä uurastanut Nick Suzuki petasi paikan, ja Eric Staal viimeisteli 2–0:aan.

Pari minuuttia myöhemmin Canadiens rankaisi Nicolas Royn aiheuttamalla ylivoimalla. Mark Stone menetti kiekon hyökkäyssinisellä, ja Corey Perry pääsi tuomaan kiekon ylös melko vapaasti: oikea-aikainen syöttö sivuun, jossa odotti Cole Caufield: 3–0.

Pacioretty iski kavennuksen viisi minuuttia kolmannen erän alusta, ja Golden Knightsin toinenkin täysosuma oli senteistä kiinni. Pricen paraatipelastus kuitenkin epäsi Reilly Smithin yrityksen.

Canadiens havahtui puolustamaan ja sai syötyä loput minuutit pois. Työn sankari Suzuki pääsi lopussa lyömään kiekon tyhjään verkkoon, ja kirjasi myös henkilökohtaisiin tilastoihinsa erinomaiset tehot 1+2.

Ottelusarja on tilanteessa 3–2, ja finaalipaikka on katkolla Canadiensille tulevana perjantaina.