NHL-aamuraportti: Islanders kesti Lightningin vyöryn ja tasoitti ottelusarjan

NHL / Aamuraportti
Lightning jaksoi jauhaa hyökkäyksiään, mutta ottelu oli Islandersin.
Islanders säilytti hermonsa Lightningin painostuksessa ja otti elintärkeän voiton välieräsarjan neljännessä ottelussa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Tampa Bay Lightning kontrolloi peliä koko ensimmäisen erän, ja New York Islandersin maalilla Semjon Varlamov sai venyä huippuiskuun.

Kun Lightningin puhti typistyi tehottomuuteen oli Islandersin vuoro iskeä. Ajassa 25.30 Josh Bailey täräytti sinipaidat johtoon – se oli vasta Islandersin kuudes laukaus koko ottelussa. Islanders tiivisti puolustustaan, ja Lightningin pelinrakentelu kävi entistä vaikeammaksi.

Pelikello pysähtyi aikaan 33.46, kun kiekko päätyi seuraavan kerran Andrei Vasilevskin selän takana. Islandersin ykkönen sai aikaan yhden kotijoukkueen harvoista toisen erän hyökkäyspyörityksistä, ja sen seurauksena vapaaksi unohdettu Mathew Barzal tuikkasi reboundin tyhjästä paikasta sisään.

Pari minuuttia ennen taukoa Matt Martin vei kauden ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan Islandersin 3–0-johtoon. Tästä asemasta Islandersia on ollut vaikea horjuttaa, mutta kaikkensa Lightning kuitenkin antoi. Brayden Point ja Tyler Johnson kavensivat tarkoilla vedoillaan kolmen minuutin välein.

Lightning väsytti itsensä takaa-ajossa, ja Islanders sai hieman yllättäen kiekkokontrollin. Lopullisesti Lightningin kirivaihde hyytyi Victor Hedmanin jäähyyn ottelun loppuhetkillä. Ryan McDonaghin tuhannen taalan paikan ottelun viimeisellä sekunnilla selvitti Ryan Pulock maaliviivalta. Ottelusarja on tasatilanteessa 2–2.