NHL-aamuraportti: Sitkeä Canadiens taisteli kotivoiton − loistoillan pelanneet Josh Anderson ja Carey Price olivat Habsin suuret sankarit

NHL / Aamuraportti
Ottelun puhuttelevin hetki on koittanut hetkeä aiemmin. Kiekko on maalissa, Canadiensin suomalaiset juhlivat, ja Marc Andre-Fleury soimaa itseään katkerasti.
Carey Pricen torjunnat sekä Josh Andersonin tasoitus- ja voittomaalit toivat Canadiensille voiton kolmannessa välierässä. Ottelu muistetaan myös Marc-Andre Fleuryn karmaisevasta virheestä, joka johti Canadiensin loppuhetken tasoitusmaaliin. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Montreal Canadiens joutui välieräsarjan kotiavauksessaan kovaan paikkaan ilman karanteeniin asetettua valmentajaansa Dominique Ducharmea.

Vegas Golden Knights oli päättänyt ottaa luulot pois isänniltä. Se hyökkäsi, karvasi, painosti ja laukoi joka suunnasta, ja Carey Price venyi kiekon eteen pelkästään avauserässä peräti 17 kertaa – koko ottelussa vahvoja pudotuspelejä torjunneelle Pricelle kirjattiin 43 koppia.

Canadiensin peli ei auennut edes ylivoimalla, ja niin ensimmäiset 20 minuuttia kiekkoiltiin maaleitta.

Toinen erä ehti vanheta hieman yli kolme minuuttia, kun Nicolas Roy kuittasi palkinnon Golden Knightsin sinnikäälle puurtamiselle. Cole Caufield tasoitti puntit puolta minuuttia myöhemmin, kun Golde Knightsin puolustus pelasi avauspelin huolimattomasti.

Golden Knights oli laukonut yli tuplasti, ja sillä oli kolminkertainen hyökkäysalueaika, eikä lukemissa ollut logiikkaa. Jotain järkeä numeroihin toi sentään Alex Pietrangelon johto-osuma kolmannen erän kolmannella minuutilla.

Canadiens oli nyt pakotettu hyökkäämään, ja nyt oli Marc-Andre Fleuryn vuoro venyä paraatipelastuksiin. Kaksi minuuttia ennen loppua kokenut maalivahti teki talonkokoisen virheen sohlaten kiekon maalin eteen, ja Josh Anderson oli kärppänä paikalla. 2–2.

Jatkoerässä Anderson pelasi itsensä Canadiensin sankariksi numero yksi iskemällä voittomaalin. Hyökkäyksen alustanut Jesperi Kotkaniemi sai tililleen syöttöpisteen.
Canadiens johtaa sarjaa voitoin 2–1.