NHL-aamuraportti: Pointin sohaisu ratkaisi voiton Lightningille

NHL / Aamuraportti
Tasaväkiset ottelut ratkeavat usein erikoisilla maaleilla. Brayden Point onnistui vähemmän otollisesta laikaisuasennosta.
Lightning otti niukan vierasvoiton välieräsarjan kolmannessa ottelussa ja sai takaisin avausottelussa menettämänsä edun. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Luonteeltaan tarkasta ja riskejä kaihtavasta ottelusta kehkeytyi hermojen taistelu. Paikkoja osui kummankin joukkueen kohdalle, ja maalivahdit Andrei Vasilevski sekä Semjon Varlamov selvittivät tilanteet.

Ensimmäisen erän ainoan maalin iski Yanni Gourde, joka sai vartioimattomana kiekon puolionnekkaasti maalin kulmalle.

Ottelun kuva ei sanottavasti muuttunut toiseen erään tultaessa. Intensiteetti läikähti pari kertaa yli, ja joukkueet saivat tuta jäähyminuuteista. Erikoistilanteet jäivät hyödyntämättä melkein loppuun asti.

Erän loppupuolella Cal Clutterbuck sohaisi tasoituksen maalinedushässäkän keskeltä, kun Erik Černák ohjasi epäonnisesti kiekon oman maalin eteen vaaravyöhykkeelle. 17 sekuntia ennen taukoa Brayden Point huitaisi kaatuessaan kiekon häkkiin.

Pointin kauden 11:s pudotuspelikihautus jäi ottelun voittomaaliksi, ja vierasvoitollaan Lightning sai hyvityksen kotitappiolleen sarjan avauksessa. Otteluvoitot ovat Lightningille 2–1.