NHL-aamuraportti: Canadiens ryösti voiton Golden Knightsilta − Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi jatkoivat vahvaa pudotuspelivirettään

NHL / Aamuraportti
Golden Knightsin oli tunnustettava Canadiens paremmakseen kotiluolassaan. Zach Whitecloudkin jäi Shea Weberin ja Joel Armian jalkoihin.
Vahva avauserä ja sinnikäs puolustus toivat Canadiensille arvokkaan vierasvoiton toisessa semifinaaliottelussa. Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi kartuttivat omia pistetilastojaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Aggressiivisesti peliin lähtenyt Montreal Canadiens sai ottelulleen mainion alun, kun Joel Armia vei vierailijat johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen. Maali oli porilaiselle kauden viides näissä pudotuspeleissä. Canadiensin vyöry tuotti tulosta myös erän loppupuolella, jolloin Tyler Toffoli viimeisteli joukkueensa toisen maalin.

Toisessa erässä Golden Knights pääsi peliin kiinni, mutta Carey Pricen vartioima maali pysyi suljettuna kuin taikaiskusta. Max Pacioretty veti tolppaan, Mark Stonen loistopaikka kilpistyi Priceen, ja Alec Martinezin ohjaus meni niukasti ohi.

Canadiens selvitti jopa Armian aiheuttaman alivoiman, ja kesken painostuksen se hyödynsi erän kenties ainoan vaarallisen paikan, kun koko kentällisen junailema vastahyökkäys päättyi Paul Byronin läpiajosta viimeistelemään tyylikkääseen 3–0-maaliin. Jesperi Kotkaniemi kirjasi Byronin maaliin pudotuspelien ensimmäisen syöttöpisteensä.

Sitten otti Alex Pietrangelo joukkueensa reppuselkään kiskaisemalla tasoituksen heti seuraavasta hyökkäyksestä.

Kolmannessa erässä kumpikaan joukkue ei tuntunut pääsevän tekopaikkoihin. Minuutit juoksivat Golden Knightsia vastaan, ja kun niitä oli pelikellossa jäljellä viisi, iski Pietrangelo illan toisen täysosumansa.

Tätä lähemmäs ei Golden Knights kuitenkaan enää päässyt, ja lopputulokseksi jäi 3–2. Ottelusarja on tilanteessa 1-1.