NHL-aamuraportti: Lightning kaatoi kurittoman Islandersin − Nikita Kutšerov saalisti kolme syöttöpinnaa

NHL / Aamuraportti
Brayden Point johtaa pudotuspelien maali- ja Nikita Kutšerov pistepörssiä.
Lightning kokosi itsensä ensimmäisen välieräottelun pettymyksen jälkeen. Islandersin pakka sen sijaan levisi koviin otteisiin. Nikita Kutšerov loisti ottelun hahmona tarjoilemalla syötöt kolmeen Lightning-maaliin. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

New York Islanders oli aloittanut välierät yllätyksellä ja lähti hakemaan toista vierasvoittoa Tampa Bay Lightningista. Islanders oli ottelun alussa aloitteellisempi osapuli, mutta Lightning kesti paineen.

Isännät sai pelin ennen pitkää kulkemaan, ja ajassa 8.58 pörssikärki Brayden Point napautti maalin edestä pudotuspelien kymmenennen täysosumansa.

Erän myöhemmässä vaiheessa Point oli edesauttamassa Islandersin tasoitusta ottamalla kyseenalaisen rangaistuksen Semjon Varlamovin torppaamisesta. Brock Nelson tasoitti seuranneen ylivoiman aikana.

Islanders sortui rumaan peliin

Pelin tempo laantui hieman ottelun puolivälin tienoilla, ja pelin käännekohta koitti, kun toista erää oli jäljellä seitsemisen minuuttia. Victor Hedman avasi pitkällä ja tarkalla syötöllä pelin Nikita Kutseroville, joka tarjoili paikan pudotuspeleissä hieman pimentoon jääneelle Ondřej Palát: 2–1.

Kolmannessa erässä Islanders ei päässyt enää minnekään. Lightning hyydytti vierailijoiden hyökkäykset, ja lopulta valkopaitojen peli hajosi jäähyihin.

Jan Ruttan lämäri siniviivalta painui verkkoon vain parin minuutin pelin jälkeen. Ruttan edellinen maali oli joulukuulta 2019 – pudotuspeleissä hän ei ollut osunut koskaan ennen. Erän puolivälissä Victor Hedman latasi ylivoimalla 4–1.

Mathew Barzalin kavennus tuli aivan liian myöhään, eikä Islanders saanut enää kirivaihdetta silmään. Ottelusarja on tilanteessa 1–1.