NHL-aamuraportti: Golden Knights avasi välieräsarjan vakuuttavalla voitolla

NHL / Aamuraportti
Las Vegasin kotiyleisö piti näkemästään. Golden Knights otti hallitun peliesityksen jälkeen komean voiton ensimmäisessä semifinaalissa.
Golden Knights ei antanut Canadiensin yllättää ensimmäisessä välieräottelussa. 4–1-voiton takaajina tehoilivat ennen kaikkea Shea Theodore ja Reilly Smith. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Vegas Golden Knights ja Montreal Canadiens aloittivat oman välieräsarjansa T-mobile Arenassa. Golden Knights lähti sekä otteluun että koko sarjaan selkeänä ennakkosuosikkina.

Käynnistymisvaikeuksien jälkeen Golden Knights tai pelin uomiinsa, ja avauserän puolivälin tienoilla Shea Theodoren tulinen lämäri siniviivalta painui maskin takaa verkkoon.

Canadiens sai omat mahdollisuutensa, joilla ei Marc-Andre Fleuryä yllätetty – torjuntoja konkarivahdilla kertyi avauserässä tusinan verran.

Jäähyt rikkoivat Canadiensin peliä, ja vaikka Golden Knights ei saanut erikoistilanteita hyödynnettyä se pääsi jauhamaan hyökkäyksiään, ja yhdessä niistä Alec Martinez täräytti 2–0-osuman.

Canadiens oli jo pääsemässä peliin mukaan, kun Cole Caufield tuikkasi muutoin melko vakuuttavasti torjuneen Fleuryn reboundin vapaasti verkkoon. Jo seuraavasta hyökkäyksestä Mattias Janmark kuitenkin ohjasi Golden Knightsin 3–1-johtoon.

Kolmannessa erässä Golden Knights keskittyi pitämään Canadiensin hyökkäykset aisoissa ja onnistui. Nick Holdenin 4–1 erän puolivälissä oli jo käytännön ratkaisu. Enempää maaleja ei tullut, vaikka Canadiens pelasi lopussa yli kolme minuuttia kuudella kenttäpelaajalla.

Golden Knights johtaa sarjaa 1–0.