NHL-aamuraportti: Islanders marssi välieriin, vaisu Bruins putosi kyydistä toisessa erässä

NHL / Aamuraportti
Brock Nelson johdatti kahdella maalillaan Islandersin neljän parhaan joukkoon.
Islanders on kauden kolmas semifinaalijoukkue. Jatkopaikka irtosi hallitun ja hallitsevan esityksen jälkeen Bruins-sarjan kuudennessa ottelussa. Joukkueen sankarina tehoili kahden maalin Brock Nelson. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Itäisen divisioonan finaalisarja oli katkolla New York Islandersille, ja se olikin selvästi päättänyt tarjota kotiyleisölle jatopaikkaherkkua. Alkuvaiheen hurja vyörytys huipentui Travis Zajacin 1–0-maaliin ajassa 8.52.

Kirkkain liekki Islandersin hyökkäyspelistä laantui, ja Bruins pääsi peliin mukaan. Brad Marchand herätti Bruinsin toiveet uudestaan viimeistelemällä ylivoimalla tasoituksen pari minuuttia ennen erätaukoa.

Toisessa erässä oli puolestaan sinisten vuoro rankaista. Brock Nelson riisti kiekon sitä huolimattomasti käsitelleeltä Matt Grzelcykiltä ja sujautti viileästi pelivälineen Tuukka Raskin taakse. Erän jälkipuolella Nelson iski uudestaan kääntämällä Josh Baileyn tarjoilun häkkiin.

Kuutisen minuuttia ennen taukoa sai Grzelcyk jälleen epäonnen soturin roolin kantaakseen: varomaton kiekollinen peli oman maalin edessä, ja Kyle Palmieri haistoi veren: 4–1.

Marchand herätti vielä Bruinsin pelin henkiin viimeistelemällä taidokkaan 4–2-osuman. Minuutit juoksivat auttamatta loppuun. Viimeisellä minuutilla Cal Clutterback ja Ryan Pulock heittivät tyhjiin loppunumerot 6–2. Islanders jatkaa välieriin.