NHL-aamuraportti: Lightning selvitti tiensä välieriin, Golden Knights kiri dramaattisesti voittoon Avalanchea vastaan

NHL / Aamuraportti
Mark Stone huipensi Golden Knightsin vahvan kirivaihteen voittomaaliin jatkoerän ensimmäisellä minuutilla.
Lightning eteni välieriin kaatamalla Hurricanesin sarjan viidennessä ottelussa maalein 2–0. Mark Stone oli Golden Knightsin sankari vierasvoitossa Denverissä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Tampa Bay Lightning on parantanut peliään pitkin pudotuspelejä samalla kun Carolina Hurricanes on ollut suurissa vaikeuksissa loistavan runkosarjan jälkeen. Selkä seinää vasten on etu yleensä voittamaan tottuneella porukalla.

Ensimmäinen erä oli vauhdikas ja tasainen – tämä oli myös koko ottelun kuva. Alex Nedeljkovic ja Andrei Vasilevski vertyivät vahvaan torjuntavireeseen, ja vasta Brayden Point pääsi rikkomaan kuparisen ajassa 24:06.

Kolmannen erän puolivälissä Ross Colton sysäsi Hurricanesin kuilun partaalle, josta tämä ei kuunaan löytänyt pois pääsyä. Lightning puolusti kärsivällisesti loppurynnistyksen ja lunasti itselleen paikan välierissä.

Stone ratkaisi jatkoerässä

Colorado Avalanchen ja Vegas Golden Knightsin viides ottelu alkoi räväkästi, joskin tuloksettomasti. Vasta avauserän viimeisellä sekunnilla Brandon Saadin ovela laukaus laidasta yllätti Marc-Andre Fleuryn.

Toista erää oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia, kun Joonas Donskoi vei Avalanchen 2–0-johtoon hurjalla vedolla.

Kolmas erä oli Golden Knightsin. Kova painostus tuotti tulosta, kun Alex Tuch ja Jonathan Marchessault toivat kolmessa minuutissa pelin tasoihin: Tuch näppärällä viimeistelyllä ja Marchessault näyttävän kuvion päätteeksi.

Avalanche haki aktiivisemmin ratkaisua varsinaisella peliajalla, mutta jatkoille oli mentävä. Ratkaisu syntyi alle minuutissa, kun Mark Stonen tarkka laukaus painui verkkoon. Golden Knights johtaa sarjaa 3–2.