NHL-aamuraportti: Canadiens eteni neljän parhaan joukkoon, Islanders teki arvokkaan ryöstöretken Bostoniin

NHL / Aamuraportti
Canadiensin uskomaton kevät saa lisää jatkoa. Jets kaatui neljännessä ottelussa Tyler Toffolin jatkoerämaalilla.
Tyler Toffoli ratkaisi jatkoerässä Canadiensin neljännen voiton Jetsiä vastaan, ja tiet vievät kohti välieriä. Islanders otti kullanarvoisen vierasvoiton Bruinsista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Boston Bruinsin ja New York Islandersin odotetun tasainen sarja jatkui maali-ilottelun merkeissä. Ensin David Pastrňák vei isännät johtoon komealla lämärillä, ja erän lopulla Mathew Barzal teki ensimmäisen Islandersin illan kolmesta ylivoimamaalista.

Toisessa erässä Kyle Palmieri rankaisi Bruinsia kurittomuudesta, mutta Brad Marchand tasoitti näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi vain pari minuuttia myöhemmin.

Tasaväkinen ottelu alkoi erän vanhetessa kääntyä vierasjoukkueen hallintaan. Parissa minuutissa Islanders karkasi kahden maalin päähän – ensin osui maalin eteen vapaaksi unohdettu Josh Bailey ja hetkeä myöhemmin Jordan Eberle. Kahden erän jälkeen neljästi antautunut ja vain 12 kertaa torjunut Tuukka Rask vaihdettiin pois maalilta.

Värikäs ottelu vielä lisää draamaa kolmannessa erässä. Brock Nelson ja Pastrňák iskivät maalit parin minuutin välein, ja viisi minuuttia ennen loppua David Krejčí tuikkasi maaliviivalta Bruinsin vielä peliin mukaan.

Islanders ja ennen kaikkea Semjon Varlamov (40 torjuntaa) kuitenkin kestivät loppurynnistyksen, ja joukkue sai mukaansa Bostonista maittavan ryöstösaaliin – Islanders johtaa sarjaa 3–2, ja edessä on kotipeli torstaina.

Toffoli pudotti Jetsin

Montreal Canadiensilla oli mahdollisuus ratkaista Pohjoisen divisioonan voitto jo neljännessä ottelussa. Punapaidat olivatkin ilmeeltään Winnipeg Jetsiä päättäväisempi kotiyleisönsä edessä, mutta vierailijatkin yltyivät taistelemaan selkä seinää vasten pelatessaan.

Canadiens aloitti vahvasti. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen Erik Gustafssonin laukaus löysi tiensä ruuhkan takaa maaliin, ja toisessa erässä Artturi Lehkonen ohjasi Brett Kulakin vedon yläkulmaan.

Yksi epätodennäköisimmistä maalintekijöistä, Logan Stanley, toi Jetsin maaleillaan tasoihin toisen erän alussa, mutta tämän enempää täysosumia ei varsinaisella peliajalla enää nähty.

Jatkoerää ehdittiin pelata vain hieman alle kaksi minuuttia. Cole Caufield karvasi kiekon kulmasta ja toimitti maalin eteen. Siellä odotti täysin vapaana Tyler Toffoli, joka sivalsi kiekon verkkoon, Jetsin kesälomalle ja Canadiensin neljän parhaan joukkoon.