NHL-aamuraportti: Jonathan Marchessault latoi hattutempun johdattaen ottelusarjan tasoihin, Joel Armian tehoilta vei Canadiensin ison askeleen lähemmäs jatkopaikkaa

NHL / Aamuraportti
Jonathan Marchessault (oik.) oli pistämättömällä pelituulella. Tässä syntyy illan kolmesta maalista viimeinen. Avalanchen puolustus on kaukana poissa, ja Philipp Grubauer auttamattomasti myöhässä.
Joel Armian hurjasteli tehot 2+1 Canadiensin ottaessa pohjoisen divisioonafinaalissa kolmannen voittonsa. Jonathan Marchessault iski kolme kaappia vaisun Avalanchen maaliin. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Montrealissa Canadiens hallitsi ottelun alkua hienokseltaan, ja se sai myös palkinnon urakoinnilleen. Ottelua oli pelattu viitisen minuuttia, kun kotijoukkueen nelosketju sai paineen Winnipeg Jetsin alueelle. Corey Perry pääsi kiekkoineen maalin eteen ja laukoi lätyn vastustamattomasti ohi Connor Hellebuyckin.

Toisessa erässä kokoonpanoon nostettu Artturi Lehkonen viimeisteli melkein samankaltaisen maalin. Osuma oli Lehkosen uran ensimmäinen pudotuspelimaali.

Kuin osoitukseksi Jetsin neuvottomuudesta iski Canadiens seuraavaksi alivoimalla. Joel Armia nappasi Kyle Connorin löysän syötön kiinni ja lähti johtamaan Canadiensin 2–1-hyökkäystä. Armia ratkaisi itse, ja Hellebuyck oli voimaton.

Adam Lowry toi Jetsin takaisin peliin mukaan pari minuuttia ennen taukoa. Lowryn onnistuminen ei ollut ns. pukukoppimaali. Jets ei saanut kunnon henkeä päälle päätöserään, ja kun Nick Suzuki iski 4–1, oli jo ratkaisu ilmassa, vaikka peliä oli siinä vaiheessa yhdeksän minuuttia jäljellä.

Ottelun lopulla Armia heitti vielä tyhjään pömpeliin Canadiensin illan toisen osumansa ja pudotuspelien neljäntensä. Canadiens johtaa sarjaa 3–0, ja neljäs ottelu pelataan jo ensi yönä.

Marchessault huippuvedossa, Avalanche aneeminen

Colorado Avalanchen ja Vegas Golden Knightsin välinen sarja on tasoittunut sitten ensiottelun ilotulituksen (7–1), ja nevadalaisten peli parantunut ilta illalta.

Brandon Saad tosin survoi avausmaalin vierailijoille jo parin minuutin pelin jälkeen, mutta Jonathan Marchessault tasoitti hässäkkää muistuttavassa tilanteessa muutamaa minuuttia myöhemmin:

Golden Knights otti ohjat ottelussa toisen erän alusta lukien. Max Pacioretty vei isännät johtoon, ja erän puolivälissä Marchessault venytti karkumatkan kahteen maaliin.

Kolmatta erää ehdittiin pelata kuutisen minuuttia, kun Marchessault tai hattutempun valmiiksi, ja T-Mobile Arenan jää sai osakseen lippissateen.

Patrick Brown runnoi Golden Knightsin viidennen maalin lopuliseksi sinetiksi. Ottelusarja on tasatilanteessa 2–2.