NHL-aamuraportti: Nikita Kutšerov ja Steven Stamkos johtivat Lightningin voittoon maalikarkeloissa, Islanders tasoitti idän ottelusarjan

NHL / Aamuraportti
Nikita Kutšerov oli liian vaikea pidettävä Hurricanesin puolustukselle, mukaan lukien Jani Hakanpäälle.
Vanhat ketut Nikita Kutšerov ja Steven Stamkos kasasivat kahteen pekkaan neljä maalia ja kuusi tehopistettä Lightningin kaataessa Hurricanesin kolmannen kerran. New Yorkissa heiluivat maaliverkkojen ohella nyrkit. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Tampa Bay Lightningin ja Carolina Hurricanesin neljännen kohtaamisen avauserä oli vauhdikas ja värikäs. Ainoaksi maaliksi tosin jäi Lightningin ykkösketjun järjestämä täysosuma. Erik Černák tarjosi syötön ensin Ondřej Palátille, joka löysi maalin edestä täysin vapaaksi unohtuneen Brayden Pointin.

Toisessa erässä Hurricanes sai hengen päälle. Erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Teuvo Teräväinen löi pelin tasoihin. Vajaata minuuttia myöhemmin Jesper Fast sivalsi maalin edestä 2–1.

Erän puolivälissä oli Steven Stamkosin vuoro heilauttaa maaliverkkoa epävarman Petr Mrázekin takana. Kauaa ei ottelu tasatilanteessa pysytellyt. Jo seuraavasta Hurricanesin hyökkäyksestä Dougie Hamiltonin nosto siniviivalta painui vastustamattomasti ylänurkkaan. Pari minuuttia tästä ja Fastin maalin alustanut Jaccob Slavin iski lähes nollakulmasta 4–2.

Lightning sai vähitellen pelinsä kulkemaan ja osoitti vaarallisuutensa vielä erän loppuhetkillä, kun Nikita Kutšerov kiskaisi joukkueensa jälleen maalin päähän. Hurricanesin peli meni nyt vuorostaan sekaisin, ja Tyler Johnson hyödynsi puolustuksen avointen ovien päivät. Vielä ennen taukoa ehti Stamkos viemään Lightningin johtoon. Salamapaidat olivat nousseet kolmen maalin sillasta viidessä minuutissa.

Kolmannessa erässä Kutšerov jatkoi pistetehtailuaan laukomalla 6–4-osuman, joka meni helponnäköisesti Mrazekin ohi. Tämä myös jäi ottelun lopputulokseksi, ja Lightning otti vahvan kiinnityksen jatkopeleihin – se johtaa sarjaa voitoin 3–1.

Islandersin loppuveto oli Bruinsille liikaa

New York Islandersin ja Boston Bruinsin neljäs ottelu Nassau Coliseumilla eteni alusta lähtien pitkälti isäntien komennossa. Kun tulosta ei syntynyt, sai turhautuminen tympeitä sivuoireita: Taylor Hall ja Scott Mayfield lähtivät nyrkkihippaan. Hall ei ollut tapellut NHL-ottelussa kymmeneen vuoteen.

Välikohtaus ei jäänyt ottelun ainoaksi nahinaksi. Edellisten jäähyjen aikana ottivat toisistaan mittaa Matt Martin ja Jarred Tinordi. Avausmaalia piti odottaa toisen erän neljännelle minuutille, jolloin David Krejčí sohaisi maalinedusruuhkasta kuparisen rikki. Se oli tylyotteisen ottelun mukainen maali.

Kyle Palmierin tasoitus kahta ja puolta minuuttia myöhemmin oli sentään hieman tyylikkäämpi suoritus – sähäkkä viimeistely kolmen Bruins-pelaajan keskeltä käsin.

Pattitilanne säilyi ottelun loppupuolelle asti. Seitsemän minuuttia ennen loppua Mathew Barzal huudatti kotiyleisöä iskemällä pomppukiekon suoraan ilmasta maaliin. Lopussa Casey Cizikas ja Jean-Gabriel Pageau viimeistelivät vielä tyhjään maaliin lopputulokseksi 4–1.

Tuukka Rask pelasi omalla korkealla tasollaan torjuen 30 laukausta ja pitämällä Bruinsin mukana voittotaistelussa kalkkiviivoille asti. Leo Komarov sai syöttöpisteen Pageaun maaliin. Islanders tasoitti ottelusarjan lukemiin 2–2.