NHL-aamuraportti: Golden Knightsin salamamaalit kaatoivat Avalanchen, Canadiensin voittoon riitti yksi ainut maali

NHL / Aamuraportti
Max Pacioretty huudatti kotiyleisöä iskemällä voittomaalin kolmannen erän jälkipuoliskolla.
Kuva © Getty Images
Golden Knightsin otteet piristyivät kotikentällä, ja joukkue paineli päätöserässä Avalanchen ohi. Tyler Toffolin maali ja Carey Pricen torjunnat toivat Canadiensille toisen voiton Jets-sarjassa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Montreal Canadiensin ja Winnipeg Jetsin edellinen ottelu oli päättynyt räjähdysalttiissa tunnelmissa, mutta tänään pelattiin puhtaasti. Pelissä oli mukavaa vauhtia – vain maalit ja muut kohokohdat jäivät puuttumaan.

Canadiensin voittoon riitti yksi ainut maali. Tyler Toffoli käytti hyväkseen Jetsin huolimattoman pakkopelin ja karkasi maalintekoon. Rannelaukaus B-pisteeltä yllätti Connor Hellebuyckin. Vastapäässä Carey Price oli erehtymätön: Nollapelin oikeutti 30 torjuntaa.

Kumpikin joukkue sai lisää suomalaisväriä kentälle. Artturi Lehkonen korvasi loukkaantuneen Jake Evansin, ja Kristian Vesalainen sai paikan Jetsin kokoonpanossa pelikielletyn Mark Scheifelen ja loukkaantuneen Paul Stastnyn poissaolojen myötä.

Canadiens johtaa sarjaa voitoin 2–0.

Golden Knightsille niukka voitto vahvasta kontrolista huolimatta

Vegas Golden Knights ei saanut hävitä Colorado Avalanche -sarjan kolmatta ottelua, ja se pistikin höngän päälle alusta alkaen. Maalihanojen aukeamista piti kuitenkin odottaa toisen erän viidennelle minuutille asti, jolloin William Karlsson tuikkasi rystyltä 1–0-osuman. Karlssonin maanmies Carl Söderberg tasoitti melkein heti.

Kolmannessakin erässä ottelun kuva säilyi ennallaan: Golden Knights painosti, Avalanche loi paikkoja vastahyökkäyksistä – tai erikoistilanteista kuten Mikko Rantanen, joka vei vierailijat kärkeen ylivoimalla tavaramerkkisellä tulisella laukauksellaan.

Jonathan Marchessault ja Max Pacioretty iskivät maalit peräkkäisistä hyökkäyksistä. Maalit tulivat helpolla, joskin pelitapahtumiin nähden ansaitusti. Avalanchella oli vielä neljä minuuttia aikaa tasoittaa, mutta sen loppukiristä puuttui tarvittava ruuti.

Ottelusarja on tilanteessa 2–1 Avalanchelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle