NHL-aamuraportti: Tulikuuma Sebastian Aho tehoili Lightningin nurin, Brad Marchand kellisti Islandersin

NHL / Aamuraportti
Sebastian Aho oli pelipäällä Tampa Bay Lightningin kaadossa.
Sebastian Aho oli Carolina Hurricanesin tehomiehenä, kun Hurricanes kukisti Tampa Bay Lightningin jatkoerässä 3–2. Boston Bruins haki myös jatkoerävoiton New York Islandersista Brad Marchandin osumalla.

Carolina Hurricanes otti ensimmäisen voittonsa ottelusarjassa Tampa Bay Lightningia vastaan, kun se kukisti Lightningin ensimmäisessä jatkoerässä 3–2. Hurricanesin hahmo oli tehot 1+2 nakuttanut Sebastian Aho. Aho iski 2–1-johtomaalin varsinaisella peliajalla ja alusti Jordan Staalin tekemän 3–2-voittomaalin. Myös Teuvo Teräväinen oli pelipäällä saalistaen kaksi syöttöpistettä.

Hurricanes aloitti ottelussa maalinteon, kun Brett Pesce vei Ahon syötöstä vieraat johtoon toisen erän alussa. Lightning kuitenkin tasoitti Brayden Pointin johdolla vain kolme minuuttia Pescen maalin jälkeen. Aho vei kuitenkin Hurricanesin jälleen johtoon toisen erän puolivälissä. Lightning tuli tasoihin neljä minuuttia ennen erän loppua Alex Killornin osumalla.

Ensimmäistä jatkoerää ehdittiin pelata viisi minuuttia, kun Jordan Staal ratkaisi voiton Hurricanesille Ahon ja Teräväisen syötöistä. Lightning johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2–1.

Marchand Bruinsin sankarina

Boston Bruins piti niukasti New York Islandersin takanaan, kun se otti 2–1-vierasvoiton ottelusarjan kolmannessa pelissä. Bruins siirtyi avauserässä 1–0-johtoon, kun Craig Smith onnistui maalinteossa. Islanders tasoitti pelin  kuusi minuuttia ennen loppua Mathew Barzalin johdolla.

Lopulta Bruins kuitenkin ratkaisi pelin ensimmäisessä jatkoerässä, kun Brad Marchand iski vieraiden 2–1-voittomaalin kolmen minuutin pelin jälkeen. Bruinsin maalilla Tuukka Rask torjui 28 laukausta. Voitot ovat nyt 2–1 Bruinsin hyväksi.