NHL-aamuraportti: Canadiens venyi klassikkosarjan voittoon, Islanders tasoitti puntit Bruinsin kanssa

NHL / Aamuraportti
Canadiens pisti kaiken peliin juuri oikealla hetkellä, voitti kolme peräkkäistä kuolemanottelua ja eteni divisioonafinaaliin.
Canadiens taisteli kolmannen peräkkäisen voiton ja päätti Maple Leafsin kevään lyhyeen. Islandersin ryöstöretki Bostoniin oli työläs mutta menestyksekäs. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Toronto Maple Leafsin ja Montréal Canadiensin klassikkosarja oli vastoin odotuksia ja neljässä ensimmäisessä ottelussa nähtyä edennyt seitsemänteen otteluun. Korkeista panoksista huolimatta kumpikaan joukkue ei lähtenyt otteluun tunnustelevasti. Ratkaisuja haettiin alusta alkaen innokkaasti, tosin tehottomasti.

Brendan Gallagherin helpon näköisesti livahtanut osuma toisessa erässä ei sanottavasti vaikuttanut ottelun luonteeseen. Kumpikin joukkue hyökkäsi yhä hanakasti, ja paikkoja syntyi puolin ja toisin. Yhdessä niistä Corey Perry iski pelin 2–0-osuman Pierre Engvallin rangaistuksen suomalla ylivoimalla.

Lopullisesti kellot löivät Maple Leafsille kolme minuuttia ennen loppua. Joukkue haki lisämaaleja ylimääräisellä kenttäpelaajalla. Philip Danault kaivoi kiekon esiin jatkaen Eric Staalille, joka toimitti lätyn eteenpäin Tyler Toffolille. Tämä heitti kiekon tyhjään maaliin.

William Nylander kavensi vielä, mutta siitä ei ollut enää edes lohdutukseksi. Noin sata sekuntia myöhemmin Maple Leafsin kausi oli ohi, ja verivihollisensa kaatanut Canadiens jatkaa divisioonafinaaliin Winnipeg Jetsiä vastaan.

Cizikas ratkaisi jatkoerässä

Boston Bruins hallitsi itäisen divisioonan toisen finaalin alkua isännän ottein. Charlie Coyle harhautteli tiensä maalintekoon ajassa 2.50. Ahdistettuna New York Islanders on usein parhaimmillaan, ja varsinkin Kyle Palmieri nosti profiiliaan toisessa erässä.

Keväällä hankittu vahvistus järjesti ensin Josh Baileyn onnekkaasti pomputtaman tasoituksen ja survoi itse maalin kulmalta 2–1-maalin. Jean-Gabriel Pageaun 3–1 oli sentään jo tyylikkäämmin viimeistelty – yhdistelmä koko kentällisen rakentamaa komeaa sommitelmaa ja oikeaa ajoitusta.

Bruins pääsi takaisin peliin, ja sen kärsivällinen jauhaminen tuotti tulosta kolmannen erän puolivälissä: Patrice Bergeron kiskaisi 3–2. Viisi minuuttia tästä ja yleensä luotettava Josh Bailey aiheutti huolimattomalla pelillään väärän vaihdon, ja Brad Marchand hyödynsi ylivoiman.

Ratkaisu siirtyi jatkoerään, jota ehdittiin tahkota varttitunnin verran, kunnes duunariosaston Casey Cizikas karkasi läpiajoon ja teki jääkylmän viimeistelyn Tuukka Raskin taakse. Ottelusarja on nyt tasatilanteessa voitoin 1–1.