NHL-aamuraportti: Kotkaniemen jatkoerämaali siirsi ratkaisun seitsemänteen otteluun, Pastrňák osui kolmesti Islandersia vastaan

NHL / Aamuraportti
Jesperi Kotkaniemi oli joukkueensa juhlittu sankari.
Kuva © Minas Panagiotakis
Montreal Canadiens venytti Jesperi Kotkaniemen jatkoerämaalilla Kanadan klassikkosarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun. Tuukka Raskin Boston Bruins nappasi ensimmäisen voiton New York Islandersia vastaan, kun tšekkihyökkääjä David Pastrňák hurjasteli hattutempun. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Canadiensin kotihallissa riitti tunnelmaa, vaikka katsomossa olikin vain noin 2500 kannattajaa.

Habs-kannattajat saivat heti riemun aihetta, kun veteraanihyökkääjä Corey Perry siirsi kotijoukkueen johtoon ylivoimalla reilun viiden minuutin jälkeen. Kiekko jäi Toronto Maple Leafs -vahti Jack Campbellin torjunnan jälkeen maalin eteen, josta Perry löi sen sisään.

Maple Leafs haastoi maalin maalivahdin estämisestä, mutta päätuomarit pysyivät päätöksessään. Vierasjoukkue joutui täten välittömästi uudestaan alivoimalle.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina kolmannen erän puoliväliin asti, kun kotijoukkue Canadiens pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Nick Suzuki löysi Tyler Toffolin vapaana keskeltä ja miehen laukaus ohitti Cambellin, 2–0 Canadiensille.

Maple Leafs ei kuitenkaan luovuttanut ja teki elintärkeän kavennuksen reilut kahdeksan minuuttia ennen loppua. Canadiens-puolustaja Joel Edmundson epäonnistui purkukiekossa, joka päätyi lopulta oman maalin edustalle. Jason Spezza löi kiekon ohi Carey Pricen ja toi vieraat maalin päähän.

Leafs punnersi ottelun tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä alle neljä minuuttia. Joukkue tuli vauhdilla sisään hyökkäysalueelle ja kiekko pelattiin puolustaja T.J. Brodielle, jonka lyöntilaukaus painui verkon perukoille. Ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä.

Ottelun ratkaisu tapahtui 75. peliminuutilla. Maple Leafsin Travis Dermott pelasi huolimattomasti kiekon kanssa ja se päätyi Jesperi Kotkaniemen lapaan. Suomalaisen rannelaukaus ohitti hölmistyneen Campbellin ja sarjan voittaja selviää vasta klassisessa seitsemännessä ottelussa.

Pastrňákin hattutemppu vei Bruinsin avausvoittoon, Raskille 20 torjuntaa

Boston Bruins ja New York Islanders avasivat omalla ottelullaan pudotuspelien toisen kierroksen. Washington Capitalsin avauskierroksella tieltään raivannut Bruins jatkoi vahvoja otteitaan kotihallissaan.

Avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue Islanders. Tulokas Noah Dobson pyöritti ylivoimapeliä viivasta ja lähetti maalille laukauksen, jonka Anthony Beauvillier ohjasi sisään. Tšekkihyökkääjä David Pastrňák toi illan ensimmäisellä osumallaan Bruinsin tasoihin avauserän päätösminuutilla.

Sama mies oli asialla toisen erän puolivälissä ja hän siirsi kotijoukkueen 2–1-johtoon. Islanders kuittasi takaiskun pikaisesti. Adam Pelechin sähäkkä laukaus viivasta ohitti suomalaisvahti Tuukka Raskin

Ottelun kolmas erä oli Bruinsin hallintaa ja se iski kiekon kolmesti verkon perukoille. Pastrňákin hattutempun lisäksi tilastoihin pääsivät maalin muodossa puolustaja Charlie McAvoy ja hyökkääjä Taylor Hall

Bruins johtaa ottelusarjaa 1–0.