NHL-aamuraportti: Golden Knights jauhoi ylivoimaiseen voittoon seiskapelissä − Mattias Janmark latoi uransa ensimmäisen hattutempun

NHL / Aamuraportti
Mattias Janmark oli pysäyttämätön ratkaisevassa ottelussa.
Vegas Golden Knights jyräsi selvään voittoon seitsemännessä ottelussa. Duunariosaston ruotsalainen Mattias Janmark oli illan päätähti kolmella maalillaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Sitkeä Minnesota Wild oli pakottanut sarjan Vegas Golden Knightsia vastaan seitsemänteen otteluun, eikä se lähtenyt ujostelleen hakemaan täyttymystä vastustajansa kotiluolasta.

Golden Knights sai kuitenkin luotua parhaat tilanteet avauserässä. Ottelu ehti vanheta hieman yli viisi minuuttia, kun Mattias Janmark murtautui Wild-puolustukselta ja veivasi taidokkaasti Golden Knightsin avausmaalin.

Wild ei ollut päässyt kunnon tekopaikkoihin koko erän aikana, mutta kolme minuuttia ennen loppua se käytti tilaisuutensa: Zach Parise ohjasi Joel Eriksson Ekin vedon maaliin.

Yleensä loppuhetkien maali on etu sellaisen tehneelle joukkueelle, mutta nyt toiseen erään lähti päättäväinen Golden Knights. Nicolas Hague iski pudotuspelien ensimmäisen maalinsa. Hallinta jatkui Wildin alueella, ja Wildin oli odotettava erikoistilannetta päästäkseen pyörittämään peliä. Kun sellainen siunaantui, oli paikalla Kirill Kaprizov ja peli 2–2.

Lähes kuukauden sivussa ollut Max Pacioretty vei Golden Knightsin jälleen piikkipaikalle ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan. Seuraavaksi osui puolustaja Zach Whitecloud – ensimmäistä kertaa lähes neljään kuukauteen.

Päätöserään Wild lähti kovalla tempolla saadakseen kavennuksen aikaan. Suunnitelma petti ja lopun aikaa hallitsi Golden Knights, jonka johtoasema ei ollut vaarassa missään vaiheessa. Janmark löi sinetin isäntien jatkopaikalle illan toisella täysosumallaan seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua. Lopulta ruotsalainen ehti vielä laukoa hattunsa täyteen.

Murskaavalla 6−2-voitolla Golden Knights etenee divisioonafinaaliin Colorado Avalanchea vastaan.