NHL-aamuraportti: Suomalaiset loistivat yön otteluissa – Sebastian Aho vei maaleillaan Hurricanesin jatkopeleihin, Joel Armian osumat auttoivat Canadiensin kaventamaan Kanadan klassikkosarjan

NHL / Aamuraportti
Siellä lepää! Sebastian Aho iski voittomaalin jatkoajalla sinetöiden ottelusarjan Hurricanesille.
Sebastian Aho oli ratkaisijan roolissa, kun Hurricanes nousi takaa-ajoasemasta voittoon. Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi latoivat urakalla maaleja ja pelastivat Canadiensille lisäaikaa Maple Leafs -sarjassa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Montreal Canadiens pelasi selviytymisestään, ja tilanne yllytti sen näyttämään sarjan parasta peliään. Joel Armia lähti matsiin erityisen terävästi iskemällä kaksi maalia kolmen minuutin välein. Kumpikin täysosuma oli seurausta Corey Perryn vahvasta esityöstä, ja samalla Maple Leafsin puolustus sai runsain mitoin pyyhkeitä laiskuudestaan.

Lisää porilaista maalinteko-osaamista nähtiin ottelun toisessa erässä. Jesperi Kotkaniemi kävi riistämässä kiekon Maple Leafsin maalin takaa ja survoi samoilla vauhdeilla pelivälineen verkkoon.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Zach Hyman iski tärkeän kavennuksen pitäen Maple Leafsin iskuetäisyydellä. Canadiens siirtyi puolustuskannalle, ja Maple Leafs jaksoi kärsivällisesti jauhaa hyökkäyksiään.

Habsin viivytystaitelua kesti kolmannen erän kahdeksannelle minuutille, jolloin Jake Muzzin laukoi pudotuspelien ensimmäisen maalinsa. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Alex Galchenyukin melko heiveröinen veto otti vahinkokimmokkeen Muzzinin lavasta, yllättäen Carey Pricen täysin.

Jatkoajalla Canadiens kokosi itsensä pettymyksen jälkeen. Nick Suzuki ja Cole Caulfield luistelivat ja syöttelivät Leafs-puolustuksen ynnä Jack Campbellin kiertoradalle, ja Suzuki siirsi maalillaan sarjan ratkaisun tuonnemmas. Maple Leafs johtaa sarjaa nyt voitoin 3–2.

Sebastian Aho nousi Hurricanesin ykkössankariksi

Myös Nashville Predators pelasi selkä seinää vasten Carolina Hurricanes -sarjan kuudennessa ottelussa. Hermostuneisuudesta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, ja Nick Cousinsin nopea avausmaali auttoi hermojen hallinnassa. Hurricanes ei äkkinäisestä takaiskusta häkeltynyt, vaan Brock McGinn tasoitti jo kolmisen minuuttia myöhemmin.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinenkin: Predatorsin varhaisella maalilla, nyt tekijänä Mikael Granlund. Suomalaisässä oli mukana rakentamassa myös petopaitojen johto-osumaa, jonka kiskaisi Ryan Johansen ylivoimalla. Hurricanes ehti erän aikana missata yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta toisessa niistä Sebastian Aho kavensi tilanteeksi 3–2.

Hurricanes pisti loppua kohti höngän päälle, mutta Juuse Saros venyi kaikkien kiekkojen eteen. Vasta kuusi minuuttia ennen loppua Dougie Hamilton hiipi kenenkään vartioimatta takatolpalle ja tuikkasi Jaccob Slavinin syötön maaliin.

Ottelusarjassa mentiin jo neljännen kerran peräkkäin jatkoille, ja 66 sekuntia aloituksesta sarja oli ohi. Slavin sai kiekon aloituksesta ja laukoi kohti Predators-maalia. Aho sai mailan juuri sen verran väliin, että pikkumusta ohjautui ohi Saroksen vartioiman maalin ylänurkkaan. Hurricanes etenee divisioonafinaaliin voitoin 4–2 ja kohtaa hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin.