NHL-aamuraportti: Jets pyyhkäisi Oilersin ulos neljässä ottelussa, ärhäkkä Panthers ja sitkeä Wild puolustivat pakkovoitot

NHL / Aamuraportti
Jets kamppaili jatkoon uskomattoman sarjan jälkeen.
Kuva © Getty Images
Jets otti kolmannen peräkkäisen jatkoaikavoiton yli sataminuuttisessa väännössä ja kukisti ennakkosuosikki Oilersin neljässä ottelussa. 20-vuotias Spencer Knight ja kokenut Cam Talbot torjuivat pakkovoitot joukkueilleen, ja Ilja Sorokin pysäytti Penguins-vyöryn illan toisessa maratonottelussa. Maple Leafs otti niukan voiton Canadiensista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Edmonton Oilers oli pakkovoiton edessä Winnipegissä. Mark Scheifele yllätti Mike Smithin kuuden minuutin pelin jälkeen, mutta Connor McDavid tasoitti puntit nopeasti vanhanaikaisellaan. Mason Appleton vei Jetsin uudestaan johtoon viisi minuuttia ennen taukoa.

Ryan Nugent-Hopkins tasoitti näyttävällä kieputtelullaan, ja erän lopulla "RNH" alusti Alex Chiassonin johto-osuman. Onnistumiset eivät saaneet kuitenkaan hermostuneen Oilersin peliä vapautumaan. Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Scheifele iski jälleen, tilanteeksi 3–3, ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Yli kolmevarttisen jatkoaikatahkoamisen jälkeen kaikki ratkesi Kyle Connorin tiukkaan rannelaukaukseen, joka painui Mike Smithin taakse. Kolmas peräkkäinen jatkoaikavoitto Jetsille.

Jetsin 4–0-sarjavoitto alisuorittaneesta Oilersista on näiden pudotuspelien tähän asti suurin sensaatio.

Sorokin loisti, Jarryn peli päättyi painajaiseen

Pittsburgh Penguins oli päättänyt ottaa luulot pois New York Islandersilta sarjan siirryttyä takaisin sen kotiareenalle. Hurja alkurynnistys tuottikin Jevgeni Malkinin kauden ensimmäisen pudotuspelimaalin.

Anthony Beauvillier tasoitti erän viimeisellä minuutilla, mutta se ei ollut klassinen pukukoppimaali vaan takaisku sai Penguinsin vielä enemmän vimmoihinsa. Se otti Islandersin alueen haltuunsa, ja näännyttävään kiekkomonsuuniin joutunut Ilja Sorokin torjui pelkästään toisessa erässä 19 kertaa. Kaikkeen ei hänkään ehtinyt, ja Bryan Rust tuikkasi Penguinsin takaisin johtoon erän kahdeksannella minuutilla.

Tavoilleen uskollisena Islanders säilytti hermonsa, ja kun se kerran sai paikan, se myös käytti sen. Jordan Eberle toi pelin tasoihin kolmannen erän puolivälissä, ja ratkaisu siirtyi jatkoille. Toisen jatkoerän alussa Tristan Jarry teki talonkokoisen virheen avaamalla kiekon suoraan Josh Baileyn lapaan. Puolustajat eivät ehtineet apuun, ja Bailey viimeisteli viileästi kiekon verkkoon – sarjan toinen jatkoaikaosuma Islanders-hyökkääjälle.

Ottelu ratkesi maalivahtipeliin monessakin mielessä. Penguinsin taivas synkkeni Jarryn virheestä, ja vastapäässä Sorokin epäsi 48 vihulaisen yritystä. Islanders johtaa sarjaa 3−2, ja sillä on mahdollisuus napata jatkopaikka torstaina.

Montrealissa Canadiensin peli oli vailla ajatusta. Ilman oman tasonsa uudelleen löytänyttä Carey Pricea olisi Toronto Maple Leafs kävellyt Habsin yli moneen kertaan.

Päätöserässä Canadiens sai vihdoin juonen päästä kiinni, ja oli Jack Campbellin vuoro nousta esiin. Canadiensin sinnikkäät yritykset kilpistyivät Campbelliin ja Leafs kesti. 2–1 jäi ottelun lopputulokseksi, ja samoin lukemin Maple Leafs johtaa ottelusarjaa.

Tulokasvahti Panthersin pelastus

Florida Panthers pelasi kliseen mukaisesti veitsi kurkulla, ja vielä tukalammaksi sen asema meni jo ottelun avausminuutilla, kun Lightningin vähemmän näkyvämpään osastoon lukeutuva Ross Colton viimeisteli Blake Colemanin loistopassista 1–0.

MacKenzie Weegar tasoitti toisen erän puolivälissä melko vaarattomalta vaikuttaneella – tai ainakin otettavissa olleella vedolla – kun Panthers oli hukannut puolentusinaa vaarallista paikkaa. Weegar tuotti Lightningille lisää harmia erän lopulla pedattuaan paikan Mason Marchmetille, ja peli oli isännille 2–1.

Kolmannen erän alkajaisiksi Patric Hörnqvist latasi Panthersin kahden maalin karkumatkalle, ja lopullisen niitin löi Frank Vatrano tyhjiin. Panthersin ensimmäinen kotivoitto pudotuspeleissä viiteen vuoteen osui otolliseen hetkeen.

Aleksander Barkov orkestroi jälleen Panthersin pelin ytimessä tarjoilemalla syötöt sekä Marchmentin että Hörnqvistin maaleihin. Panthersin tähti numero yksi löytyi kuitenkin tolppien välistä. Maalivahtihierarkian kolmonen, 20-vuotias Spencer Knight pelasi runkosarjassa vain neljä ottelua – voittaen niistä jokaisen – ja pelasi kuolemanottelussa kuin olisi torjunut NHL-pudotuspeleissä aina. Torjuntoja kertyi 36. Lightning johtaa ottelusarjaa 3–2.

Golden Knights törmäsi Cam Talbotiin

Panthersin tavoin kolmea perättäistä voittoa metsästävä Minnesota Wild oli päättänyt, ettei se myisi nahkaansa halvalla. Mark Stonen avausmaali ei lannistanut joukkuetta, vaan sytytti Wildin taisteluun. Kirill Kaprizov tasoitti nopeasti, minkä jälkeen vierailijat tekivät ensimmäisessä erässä kaksi maalia lisää.

Golden Knightsia ei kuitenkaan horjuteta noin vain. Alec Martinez kavensi toisessa erässä, minkä jälkeen ottelu oli lähinnä tahtojen taistelua Golden Knights vastaan Cam Talbot. Knights teki kaikkensa saadakseen tasoituksen aikaan, mutta tämä oli niitä päiviä, jolloin Talbot torjui kaiken mahdollisen, tarkemmin sanoen 38 kiekkoa.

Wild otti pakkovoiton ja kavensi ottelusarjan tilanteeseen 3–2.

» Lähetä palautetta toimitukselle