NHL-aamuraportti: Avalanche ja Bruins selvittivät tiensä jatkoon, Jets otti kiinnityksen divisioonafinaaliin hurjalla loppukirillä

NHL / Aamuraportti
Capitalsin keväästä tuli jälleen lyhyt. Patrice Bergeron ottaa vastaan onnittelut entiseltä joukkuetoveriltaan Zdeno Cháralta.
Jets nousi loppuhetkillä ryminällä voittoon kolmen maalin tappioasemasta. Predators toisti Hurricanes-sarjan kolmannen ottelun huiman temppunsa ja vei nimiinsä lähes sataminuuttisen kamppailun. Avalanche puolestaan vei nimiinsä ottelusarjan neljässä ottelussa, ja sisukkaasti puolustanut Bruins pudotti Capitalsin.

Nashville Predatorsin ja Carolina Hurricanesin välinen sarja sai ansaitsemaansa dramaattista jatkoa neljännessä ottelussa.

Luke Kunin vei petopaidat johtoon jo ensimmäisellä minuutilla Mikael Granlundin ja Ryan Ellisin syötöistä.  Hurricanes teki ansaitun tasoituksen pari minuuttia ennen taukoa, kun Vincent Trochek kävi sohaisemassa lätyn maaliviivalta perille asti.

Toisen erän alkupuolella Predators hyödynsi Hurricanes-puolustuksen haparoinnin, ja Ryan Johansen iski 2–1-maalin. Historia toisti itseään, kun Hurricanes tuli jälleen tasoihin kaksi minuuttia ennen erän päättymistä. Brock McGinnin laukaus painui verkkoon, kun oma pelaaja peitti Juuse Saroksen näkökentän jokseenkin täydellisesti.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain 13 sekuntia, kun McGinn oli jälleen sähäkkänä ja tehokkaana maalin edessä ja kiskaisi kaatuessaan Hurricanesin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Nick Cousins kuitenkin tasoitti puntit vain kolme minuuttia myöhemmin.

Ratkaisua piti toisen kerran peräkkäin hakea pitkän kaavan mukaan. Lähes sataminuuttisen tahkoamisen jälkeen Granlund syötti tekopaikkaan Kuninille, joka napautti kiekon häkkiin. Predatorsin riemu oli ylimmillään joukkueen tasoittaessa ottelusarjan 2–2.

Kunin oli ottelun sankari maaleillaan, mutta niin oli ehdottomasti myös 58 torjuntaa napannut Saros. Suomalaisesta tuli vasta toinen maalivahti NHL-historiassa, joka on torjunut yli 50 laukausta kahdessa peräkkäisessä pudotuspeliottelussa – se ensimmäinen oli Curtis Joseph keväällä 1993.

Avalanche jatkoon puhtaalla sarjalla

Colorado Avalanche -sarjan kolmella tappiolla aloittanut St. Louis Blues joutui taistelemaan kynsin ja hampain selviytymisestään. Avalanche osoittautui kuitenkin liian vaikeaksi sillaksi ylittää.

Koko sarjaa hallinnut Avalanchen ykkönen osoitti jälleen iskukykynsä, kun koko troikka kirjasi tehot 1+1. Aiemmin sarjan aikana kuusi syöttöpinnaa kerännyt Mikko Rantanen sai Gabriel Landeskogin tarjoamasta syötöstä myös maalitilinsä auki. Kaiken kaikkiaan Avalanchen ykkösketju keräsi neljässä ottelussa huimat 24 tehopinnaa kolmeen pekkaan.

Näin Avalanchesta tuli tämän kevään ensimmäinen toiselle kierrokselle edennyt joukkue. Toista jatkoon menijää ei tarvinnut odottaa paria tuntia pitempään.

Jäähyväiset Capitalsille

Boston Bruins oli saanut henkisen yliotteen Washington Capitalsista sarjan kolmannen ottelun vakuuttavan voittonsa myötä, eikä sen tarvinnut arastella uutta vierailua Washingtonissa lainkaan. Pakkovoiton edessä pelannut Capitals lähti peliin kovalla temmolla, mutta Bruins ja Tuukka Rask pitivät pintansa. Raskille merkittiin ottelussa 40 torjuntaa.

Avausosuma syntyi toisen erän alussa, kun David Pastrňák käänsi kiekon maaliin. Ottelun luonne jatkui tasaisesti aaltoilevana, ja kuusi minuuttia ennen toista erätaukoa Patrice Bergeron vei Bruinsin 2–0-johtoon.

Connor Sheary kavensi heti kolmannen erän alussa, ja kiekkotrilleri oli valmis nousemaan seuraavalle tasolle. Capitals hyökkäsi ja painosti sydämensä kyllyydestä, ja sitten Bergeron hyödynsi Bruinsin kenties ainoan kunnon tekopaikan koko erässä. Bruinsin 3–1-johto kesti loppuun saakka.

Kolmissa pudotuspeleissä peräkkäin katkesi kestosuosikki Capitalsin tie ensimmäisellä kierroksella.

Jets nousi sillasta ja sysäsi Oilersin kuilun partaalle

Edmonton Oilersin tehonyrkki oli ollut nukuksissa Winnipeg Jets -sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta nyt se heräsi eloon. Leon Draisaitl viimeisteli jo avauserässä kaksi maalia. Tämän jälkeen maalihanat pysyivät ihme kyllä pitkään tukossa, vaikka Oilers pyörittikin peliä miten tahtoi yli puolentoista erän ajan.

Jujhar Khairan tekemä 4–1 maali kolmannen erän viidennellä minuutilla vaikutti jo ratkaisulta, mutta sitten Jets heräsi taisteluun. Mathieu Perreault, Blake Wheeler ja Josh Morrissey toivat isännät tasoihin kolmessa minuutissa. Kahden viimeisimmän maalin välillä oli ainoastaan 16 sekuntia aikaa.

Lopulta Ehlers täydensi Jetsin huiman kirin iskemällä voittomaalin jatkoajalla – melkoinen paluu tositoimiin tanskalaiselta.

Jets johtaa sarjaa 3-0. Sillä on mahdollisuus lunastaa jatkopaikka maanantain ja tiistain välisenä yönä.