NHL-aamuraportti: Donskoin tehoilta siivitti Avalanchen toiseen voittoon, myös Aho ja Puljujärvi onnistuivat maalinteossa

NHL / Aamuraportti
Joonas Donskoi pelasi vahvan ottelun St. Louis Bluesia vastaan.
Kuva © Getty Images
Joonas Donskoi osui kahdesti, kun Avalanche nappasi toisen kotivoiton Bluesista. Saman tempun teki Hurricanesin Sebastian Aho. Jesse Puljujärven osuma oli laiha lohtu Oilersille, kun Jets osui vieraskaukalossa neljästi. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Suomalaishyökkääjät Joonas Donskoi ja Mikko Rantanen olivat suuressa roolissa, kun Colorado Avalanche voitti ottelusarjan toisen kamppailun Denverissä lukemin 6–3.

Donskoi onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran jo ottelun avausminuutilla, kun hän ohjasi viivasta lähteneen laukauksen maalin perukoille. Illan toinen maali oli niin ikään ohjaus viivalta, nyt ylivoimalla. Rantaselle merkittiin ottelussa kaksi syöttöpistettä. Myös Blues-puolustaja Niko Mikkolalle merkittiin yksi syöttöpiste. 

Runkosarjan voittanut Avalanche voitti molemmat kotiottelunsa selvin numeroin ja lähtee St. Louisiin turvallisella 2–0 johdossa. 

Hurricanes jätti Predatorsin nollille, Aho osui kahdesti 

Myös Carolina Hurricanes jatkoi siitä, mihin se jäi sarjan ensimmäisessä ottelussa. Äänekkään kotiyleisönsä edessä pelannut divisioonavoittaja pelasi jälleen laadukkaan ottelun käyttäen tehokkaasti omat maalipaikkansa. 

Kotijoukkueen avausmaali syntyi hienon ylivoimakuvion päätteeksi, kun Andrei Svetšnikovin poikkisyöttö löysi Sebastian Ahon täysin vapaana. Ottelun alkuvaiheilla muutaman huipputorjunnan esittänyt Predators-vahti Juuse Saros oli tilanteessa voimaton. 

Ottelu jatkui tasaisena, ja seuraavaa maalia saatiin odottaa ottelun viimeiselle minuutille saakka. Aho viimeisteli illan toisensa tyhjään maaliin, ja Warren Foegele löi onnekkaasti loppulukemat 3–0 taululle vain hetkeä ennen päätössummeria. Hurricanes voitti molemmat kotiottelunsa ja johtaa ottelusarjaa nyt 2–0.

Puljujärvi aloitti maalinteon, mutta Jets karkasi voittoon

Edmontonin Oilersin ja Winnipeg Jetsin ottelusarja käynnistyi hiljaisissa tunnelmissa, sillä Kanadan puolella halleissa ei nähdä katsojia vielä hetkeen. Oilers siirtyi ottelussa 1–0-johtoon avauserässä, kun Jesse Puljujärvi löi kiekon ohi hölmistyneen Jets-vahti Connor Hellebuyckin. Maali oli suomalaishyökkääjän ensimmäinen NHL:n pudotuspeleissä.

Ilman Pierre-Luc Dubois'ta ja Nikolaj Ehlersiä pelannut vierasjoukkue tasoitti ottelun vain muutamaa minuuttia myöhemmin ja karkasi kolmannessä erässä sarjan avausvoittoon. Ottelun voittomaali merkittiin Dominic Toninatolle.

Jets vei sarjan avauskamppailun nimiinsä lukemin 1–4.

Bruins ja Capitals hakivat ratkaisua jälleen jatkoajalta 

Boston Bruinsin ja Washington Capitalsin välinen ottelusarja on edennyt tasaisissa merkeissä. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua ratkaistiin jatkoerässä, eikä kolmas ottelu tehnyt poikkeusta sääntöön. 

Bruins löysi itsensä jälleen takaa-ajajan paikalta kolmannessa erässä, mutta nyt se ei jättänyt ottelun tasoitusta viime tinkaan. Edellisen ottelun jatkoaikasankari Brad Marchand tasoitti ottelun maalinkulmalta, kun kolmatta erää oli jäljellä yhdeksän minuuttia.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin toisessa jatkoerässä, kun Capitals-maalivahti Ilja Samsonov teki pahan arviointivirheen. Craig Smith nappasi kiekon ja siirsi sen helposti maaliin. Bruins hävisi sarjan avausottelun, mutta johtaa nyt sarjaa otteluvoitoin 2–1. 

Juttua muokattu 20.5. klo 13.53: Capitalsin maalivahti ottelussa oli Ilja Samsonov, ei Craig Anderson.

» Lähetä palautetta toimitukselle