NHL-aamuraportti: Viime hetken tahtomaali ja pikainen jatkoeräosuma − Bruinsin ja Capitalsin kohtaaminen oli kuin pudotuspeliottelun oppikirjasta

NHL / Aamuraportti
Ruuhkasta esiin nousee tasoitusmaalin iskenyt Taylor Hall.
Kuva © Getty Images
Bruins tasoitti ottelusarjansa vaihekkaan ottelun päätteeksi. Hurricanes ja Avalanche lunastivat ennakkosuosikkien odotukset vastaansanomattomilla voitoilla. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Bruins tasoitti ottelusarjan perinteisen käsikirjoituksen mukaan

Boston Bruins tasoitti ottelusarjan Washington Capitalsia vastaan ja hyvin perinteitä kunnioittavan kaavan mukaan. Kuten ensimmäinen, pudotuspelisarjan toinenkin ottelu oli tasaista vääntöä, jonka ratkaisu haettiin jälleen kerran jatkoerästä.

Perinteisen pudotuspelikäsikirjoituksen mukaisesti Bruins tasoitti ottelun sen loppuminuuteilla, kun siirtotakarajahankinta Taylor Hall runnoi kiekon sisään armottoman maalinedusruuhkan keskeltä.

Ottelun ratkaisu puolestaan ei antanut odottaa itseään, sillä Brad Marchand laukoi voitto-osuman, kun ensimmäinen jatkoerä oli vanhennut vasta 39 sekuntia., ja 44 torjuntaa napannut veteraanivahti Craig Anderson oli voimaton.

Kärsivällinen Avalanche peri lopulta voiton

Ennakko-odotusten mukaisesti Colorado Avalanchen ja St. Louis Bluesin kohtaaminen oli ensiksi mainitun hallintaa, mutta Blues onnistui kiusaamaan ennakkosuosikkia sinnikkäästi aina kolmanteen erään saakka.

Avalanche laukoi peräti 50 kertaa, mutta 1–1-tasatilanne raukesi ja voitto ratkesi vasta kolmannessa erässä, kun Nathan MacKinnon osui Mikko Rantasen herkullisesta tarjoilusta. Tämän jälkeen maalinteossa onnistui vielä Gabriel Landeskog ja MacKinnon itse viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Binningtonilta tappiosta huolimatta vahva esitys

Jordan Binnington oli suurin yksittäinen syy siihen, miksi Blues onnistui roikkumaan kaksi erää Avalanchen peesissä. Hurjasti, 46 torjunnan edestä, huhkinut maalivahti esitti useita huippupelastuksia, kuten Rantasen avopaikan estäminen.

Summerin jo soitua Binnington oli vähällä esitellä myös arvaamatonta puoltaan, kun hän katsoi asiakseen osallistua Avalanche-päädyssä käytyyn usean pelaajaan kahnaukseen. Tuomaristo kuitenkin nappasi Binningtonin saateltavakseen ennen kuin tämä ehti itse tilanteeseen. Kanadalaismaalivahdilla on aiempaa historiaa kyseisenlaisista tunteenpurkauksista, joille tuomaristo ei nyt jättänyt mahdollisuuksia.

Hurricanes ei jättänyt mitään sattuman varaan

Myöskään Carolina Huricanes ei pettänyt ennakkosuosikin odotuksia, vaan otti jämäkän esityksen päätteeksi avausvoiton Nashville Predatorsista. Filip Forsbergin vahvan yksilösuorituksen siivittämä ottelun avausmaali jäi lopulta Hurricanesin kannalta työtapaturmaksi, kun Teuvo Teräväinen tasoitti vain hetkeä myöhemmin, minkä myötä Hurricanes meni menojaan.

Voiton avainhahmoihin lukeutui myös Hurricanes-kippari Jordan Staal, joka maalasi kahteen kertaan. Kaikki kunnia kapteenille, mutta apuja ensimmäiseen maaliin tuli kuitenkin höveliltä Predators-puolustukselta sekä hyvin pienestä kulmasta yllätetyltä maalivahti Juuse Sarokselta.

» Lähetä palautetta toimitukselle