NHL-aamuraportti: Maple Leafs lunasti pääsylipun pudotuspeleihin, McDavid ja Koskinen johtivat Oilersin voittoon Jetsistä

NHL / Aamuraportti
Lisää lättyjä! Koko kauden ilmiömäisessä vedossa ollut Connor McDavid lihotti pistepussiaan kolmella syöttöpisteellä.
Kuva © Getty Images
Maple Leafs varmisti pudotuspelipaikan vaisun Canadiensin kustannuksella. Mikko Koskinen oli vahvassa vedossa Oilersin maalinsuulla, ja Connor McDavid vietti kolmen tehopinnan iltaa. Joe Thornton nousi merkkipaalusyötöllään harvalukuiseen joukkoon. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Läntisen divisioonan neljäntenä oleva Blues haastoi tosissaan Minnesota Wildin, vaikka oli pelillisesti altavastaaja. Wild karkasi jo 3–1-johtoon, mutta Blues kampesi kolmannessa eräässä tasoihin, ja 23 sekuntia ennen loppua Robert Thomas neppasi taidokkaan voittomaalin. Tärkeät kaksi sarjapistettä matkasivat Keskilänteen.

Bluesin voitto ajoi Arizona Coyotesin selkä seinää vasten, eikä San Jose Sharksillakaan ole enää varaa menettää pisteitä. Hermostunut ottelu tarjosi mahdollisuutensa kummallekin, ja Sharks käytti etsikkoaikansa paremmin karkaamalla jo avauserässä 3–0-johtoon. Coyotes pääsi ottelun vanhetessa peliin mukaan, mutta kiri hyytyi maalin päähän. Patrick Marleaun 1600. ottelu Sharks-paidassa sai kuin saikin positiivisen loppunuotin.

Divisioonan kärkiottelu Vegas Golden Knightsin ja Colorado Avalanchen välillä ei ollut mikään suuri kiekkoshow seitsemästä maalista huolimatta. Kumpikin joukkue kun on jo jatkopaikkansa varmistanut.

Golden Knights otti vahvan esityksen jälkeen selkeän voiton Max Paciorettyn ja Mark Stonen johdolla. Marc-Andre Fleury epäsi 35 Avs-yritystä, mutta Nathan MacKinnonille ei hänkään mitään mahtanut – 15 ottelun pisteputki on kauden pisin kellään pelaajalla.

McDavid syötteli Jetsin kumoon

Mikko Koskinen palasi kolmen viikon tauon jälkeen Edmonton Oilersin veräjänvartijaksi, ja pelasi kuin ei olisi poissa ollutkaan. Winnipeg Jetsiä vastaan Koskinen torjui 29 kertaa Oilersin 3–1-voitossa. Jets on nyt hävinnyt viisi ottelua putkeen, ja vaikka sen pudotuspelipaikka ei suoranaisesti vaarassa olekaan, on pelin tason kyykähdys ratkaisevassa vaiheessa huolestuttavaa.

Connor McDavidin pistetehtailu ei sen sijaan osoittaa laantumisen merkkejä. Saalistettuaan syöttöpinnat Oilersin kaikkiin maaleihin näyttää McDavidin pistesaldo lukemaa 84 vain 47 ottelussa.

Brady Tkachukille Gordie Howe -hattutemppu

Vancouver Canucks vajosi Kanadan divisioonan jumboksi hävittyään Ottawa Senatorsille 6–3 hengettömän suorituksen jälkeen. Ottelun ja koko kierroksen harvoja kohokohtia oli Brady Tkachukin Gordie Howe -hattutemppu. Nyrkkihippasille lähti Canucksin Zack MacEwen.

Montreal Canadiens ei kyennyt kotonaan hyödyntämään pudotuspeliuhkaajansa epäonnistumista, vaan Toronto Maple Leafs haki vieraissa rutiininomaisen esityksen jälkeen 1–4-voiton sinetöiden samalla paikan jatkoon.

Joe Thornton ylitti seitsemäntenä pelaajana 1 100 syöttöpisteen haamurajan tarjoilemalla Jake Muzzinin 3–0-osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle