NHL-aamuraportti: Ryan O'Reillyn superilta toi Bluesille arvokkaan voiton Avalanchesta, Barkov iski Panthersille voittomaalin jatkoajalla

NHL / Aamuraportti
Ryan O'Reilly johti joukkonsa tärkeään voittoon.
Ryan O'Reilly oli huippuiskussa Bluesin työvoitossa Avalanchesta. Wild varmisti pudotuspelipaikan Kaapo Kähkösen vastatessa maalivahtivuorosta. Aleksander Barkov iski juonikkaan voittomaalin jatkoajalla. Jonathan Bernier teki Starsin illasta tuskaisen 50 torjunnallaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

St. Louis Blues piti yllä pudotuspelitoiveitaan ottamalla komean työvoiton Colorado Avalanchesta. Blues toipui mainiosti alun kahdesta nopeasta takaiskumaalista, ja suurin ansio tästä lankesi kapteeni Ryan O'Reillylle: kolme maalia, yksi sellaiseen johtanut syöttö ja väkevää jääkiekkoilua jokaisessa vaihdossa.

Nathan MacKinnon oli poissaolojen heikentämälle Avalanchelle kaikki kaikessa oltuaan osallisena vierailijoiden jokaisessa maalissa (1+2). MacKinnonin henkilökohtainen pisteputki on jo 13 ottelun mittainen.

Bluesin voitto korotti Los Angeles Kingsin ja Arizona Coyotesin keskinäisen ottelun panosta. Käytännössä Kings ei saanut hävitä, ja Coyotesin oli pakko saada ottelusta edes jotain kotiin viemisiä, jottei ero pudotuspeliviivaan karkaisi liikaa. Päättäväisemmin otteluun lähtenyt Coyotes otti lopulta selkeän 4–0-voiton. Darcy Kuemperin nollapelin oikeutti 26 torjuntaa.

Minnesota Wild varmisti pudotuspelipaikan ja sysäsi samalla läntisen divisioonan neljännen pudotuspelikandidaatin San Jose Sharksin kuilun partaalle maalein 6–3. Wildin viidennen maalin tykittänyt Kirill Kaprizov on onnistunut maalinteossa viidessä ottelussa peräkkäin. Wildin luukulle viikon odottelun jälkeen palannut Kaapo Kähkönen torjui 27 vetoa – Sharksin maalit syntyivät kolmannessa erässä, kun Wild oli jo nostanut jalan kaasulta.

Stars vastaan Jonathan Bernier

Playoff-unelmat elävät vielä muillakin. Saddledomessa Johnny Gaudreau johti maaleillaan tulikuumaan vireeseen äityneen Calgary Flamesin voittoon Montreal Canadiensista. Kuopatuksi luultu, pakkovoiton toisensa perään ottanut Flames on hivuttautunut jo neljän pisteen päähän viivasta.

Detroitissa ei nähty kahden joukkueen välistä kamppailua vaan yhden joukkueen ja maalivahdin kaksintaistelu. Jonathan Bernier torjui kaiken mahdollisen, ja oli ehdottomasti Detroit Red Wingsin raapiman pisteen takuumies. Bernier torjui 50 kertaa, mutta Jamie Bennin jatkoajan rannari oli ihan liian luja ja tarkka.

Ottelun voimasuhteita kuvaakin parhaiten laukaisutilasto – Bernierin kollegan Anton Hudobinin tarvitsi venyä torjuntatöihin vain 17 kertaa, ja ironista kyllä Red Wings oli pitkään lähempänä voittoa.

Mark Pysykin tasoitus kolmannen erän alussa osoittautui kullanarvoiseksi Dallas Starsille pudotuspelihaaveiden kannalta. Eroa Nashville Predatorsiin on nyt kaksi pistettä, ja Starsilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Barkov ratkaisi jatkoajalla

Florida Panthersin ja Carolina Hurricanesin välinen koitos oli tasokas ja jännittävä kiekkonäytös, kuten kärkikamppailulta odottaa sopikin. Kolmannen erän alussa nähtiin kolmessa minuutissa kolme maalia, ja tämän jakson aikana Panthers kuoletti Hurricanesin kahden maalin johdon. Ottelu sai ansaitsemansa dramaattisen ratkaisun jatkoajalla, jota tosin ehdittiin pelata vain 24 sekuntia.

Ottelun suuria hahmoja oli kahdesti täysosunut Dougie Hamilton, ovelan voittomaalin viimeistellyt Aleksander Barkov sekä 33 torjuntaa ottanut Alex Nedeljkovic. Keith Yandle pelasi 915:nen peräkkäisen ottelunsa nousten kaikkien aikojen listan kakkoseksi. Doug Jarvisin ennätyslukemaan on matkaa 49 ottelua.

Zdeno Chara sai vyölleen ottelun numero 1600 historian viidentenä puolustajana, kun Washington Capitals haki pisteet New York Islandersilta. Juhlakalu itse jäi pisteittä, vaan eipä häneltä niitä tarvittukaan Jevgeni Kuznetsovin ja Daniel Sprongin vastatessa tehoista.