NHL-aamuraportti: Sebastian Aho piti läpiajomaalillaan Panthersia pilkkanaan – myös Aleksander Barkoville kaksi osumaa

NHL / Aamuraportti
Sebastian Ahon ruuti oli kuivaa Florida Panthersia vastaan.
Kuva © Getty Images
Aleksander Barkov ja Sebastian Aho iskivät kaksi maalia mieheen. Colorado Avalanche puolestaan varmisti pudotuspelipaikan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Aho ja Barkov tekivät kilpaa maaleja: Hurricanes voitti

Florida Panthersin ja Carolina Hurricanesin välinen osoittautui paitsi divisioonan kärkikamppailun arvoiseksi kiekkoviihteeksi, myös armottomaksi suomalaisten maalintekokilpailuksi. Panthers-kippari Aleksander Barkov iski kaksi maalia ja Hurricanesin Sebastian Aho niin ikään kaksi, joista jälkimmäinen jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Huomionarvoista on se, että Aho teki molemmat maalinsa alivoimalla. Näistä ensimmäiseen johtaneen kaltaista leppoisaa kahdella nollaa vastaan -kiekottelua nähdään harvoin harjoitusten ulkopuolella saati alivoiman aikana. Ahon kanssa ylivoimahyökkäykseen rynnisti Martin Necas.

Avalanche varmisti pudotuspelipaikkansa ilman Rantasta

Colorado Avalanchesta tuli Vegas Golden Knightsin jälkeen seuraava pudotuspelipaikkansa varmistanut joukkue. Koronaprotokollan mukaiselta ottelutauolta palannut Avalanche ei osoittanut paluukankeuden merkkejä, vaan niputti St. Louis Bluesin lukemin 4–2.

Ottelun sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt André Burakovski. Avalanchen Mikko Rantanen ei sen sijaan otteluun osallistunut. Tähtihyökkääjä on parhaillaan karanteenissa mahdollisen altistuman vuoksi.

Jakub Vránan maalintekoklinikalla tapahtuu

Detroit Red Wings pöllytti hyvin suomalaispitoisen Dallas Starsin maaliverkkoja peräti seitsemän kertaa. Neljään maaliin tekijäksi merkittiin tšekkihyökkääjä Jakub Vrána, jolla siis alku uudessa seurassa on sujunut mainiosti.

Siirtotakarajalla Washington Capitalsista autokaupunkiin siirtynyt Vrána on pelannut Red Wingsissä neljä ottelua tehoin 5+1. Tässä ottelussa syntynyt maalimäärä on puolestaan korkein hänen urallaan yksittäisessä ottelussa.

Kapanen pisteille heti paluuottelussaan

Alavartalovamman jäljiltä kaukaloon palannut Kasperi Kapanen nakutti tehot 1+1, kun joukkueensa Pittsburgh Penguins kellisti New Jersey Devilsin. Ensin hän syötti Cody Cecin voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman ja viimeisteli myöhemmin itse 4–1-maalin.
13 ottelun huili ei siis otteisiin kovin negatiivisesti vaikuttanut.

Bruins kaahaa kuuden ottelun voittoputkessa

Erinomaiseen kevätvireeseen äityneen Boston Bruins venytti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun se murskasi Buffalo Sabresin lukemin 5–1.

Varsin kelvollisesti NHL-taipaleensa muutoin rämpivässä Sabresissa aloittanut Arttu Ruotsalainen pääsi myös maalin makuun. NHL-uran kolmas maali oli kuitenkin laiha lohtu, kun Boston Bruinsin luottoratsut Brad Marchand ja David Pastrňák latoivat tehot 1+1 mieheen, ja tehojen turvin Bruins meni menojaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle