NHL-aamuraportti: Blackhawksin kirivaihde masensi Predatorsin, Jonathan Marchessault johdatti tehoilullaan Golden Knightsin pudotuspeleihin

NHL / Aamuraportti
Ennätysmies Patrick Marleau onnittelee Jonathan Marchessault'ta ja Tomáš Nosekia pudotuspelipaikasta.
Kuva © Getty Images
Blackhawks rynnisti kolmannessa erässä kolmen maalin tappioasemasta voittoon Predtorsia vastaan. Oilersin kiri Canadiensia vastaan puolestaan jäi kesken. Golden Knights varmisti pudotuspelipaikan Jonathan Marchessault'n huippuillan seurauksena. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Eeli Tolvanen pääsi ensimmäisen erän loppuhetkillä tasoittamaan Viktor Arvidssonin loistavasta esityöstä. Ruotsalainen lähti kiertämään maalia, jonka eteen Tolvanen oli ujuttautunut kuin varkain. Syöttö, veto, maali, ja ympärillä olleet kolme Chicago Blackhawkia saattoivat vain ihmetellä tapahtunutta. 700 ottelua täyteen saanut Ryan Johansen sai toisen syöttöpisteen Tolvasen maaliin.

Colton Sissons ja Mikael Granlund veivät Predatorsin karkumatkalle, ja päätöserässä Granlundin ketju jatkoi siitä, mihin oli jäänyt. Tällä kertaa Luke Kunin sai namupassin tyhjään paikkaan, ja peli oli jo 4–1.

Blackhawks havahtui juuri oikealla hetkellä. Isännät latoivat alle kolmessa minuutissa kolme maalia ja veivät ratkaisun jatkoajalle. Siellä sankariksi nousi kotijoukkueen takaa-ajon pääarkkitehti, tulokas Brendan Hagel, ja Blackhawksin keula pudotuspeliviivaan kaventui yhdellä pisteellä.

Gutsy comeback, kuten päävalmentaja Jeremy Colliton lausahti ottelun jälkeen.

Canadiens voittoon kiekkotrillerissä

Draamaa oli tarjolla myös Edmonton Oilersin ja Montreal Canadiensin välisen matsin loppuhetkillä. Vielä pari minuuttia ennen loppua Canadiensilla oli turvallinen 4–1-johto. Oilersilla ei ollut mitään hävittävää, joten se pisti kaiken peliin. Paineistus tuotti tulosta, kun Ryan Nugent-Hopkins ja Jesse Puljujärvi kavensivat minuutin välein.

Oilers antoi minuutin loppurynnistyksessä kaikkensa, mutta joutui toteamaan loppukirin alkaneen liian myöhään.

Canadiensin suomalaisista Artturi Lehkonen pääsi pitkästä aikaa maalitilastoihin veivaamalla ottelun avausmaalin Jesperi Kotkaniemen syötöstä.

Marchessault kentän kuningas

Vegas Golden Knightsin ja San Jose Sharksin jäsentenvälinen oli vauhdikas mutta jollain tapaa hermostunut näytös. Sharks näytti jopa olevan jonkin aikaa niskan päällä, kunnes Golden Knights hoiti homman rutiinillaan. Kahdeksas peräkkäinen voitto ja pudotuspelipaikan varmistus lohkesivat 5–2-lukemin, Jonathan Marchessault'n lyödessä tahdit neljällä tehopisteellään.

Patrick Marleau pelasi 900. peräkkäisen runkosarjaottelunsa, ja Max Pacioretty saavutti 600 tehopisteen rajapyykin.

Arizona Coyotes kaatui kotonaan tehottomuuteen. Se olisi voinut hyökätä päin Cam Talbotin vartioimaa Minnesota Wild -maalia vaikka koko loppuviikon, mutta riittävästi maaleja se ei olisi silti tehnyt. Talbot nappasi 39 koppia, ja Christian Dvorakin avauserän kihautus jäi ainoastaan kauneusvirheeksi.

Calder-suosikki Kirill Kaprizov onnistui maalinteossa jo kolmannessa ottelussa perätysten. Kaprizov rikkoi samalla Marián Gáboríkin 20 vuotta vanhan Wild-tulokkaiden maaliennätyksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle