NHL-aamuraportti: Tuukka Rask torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, Devilsin uskomaton loppukiri jäi loppusilausta vaille

NHL / Aamuraportti
Tuukka Rask oli ohittamaton este Sabresille.
Devils nousi huikean päätöseränsä aikana kuuden maalin tappioasemasta maalin päähän Penguinsista. Tuukka Rask pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Debytanttiveskari toi voiton Panthersille. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Tuukka Rask torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, ja koko uralle sataprosenttisia suorituksia on kertynyt jo 51. Boston Bruinsin suoritus Buffalo Sabresia vastaan oli nihkeä, ja kentällä joukkue tyytyi tekemään ainoastaan riittävän.

Rask ei päässyt liian helpolla – torjuntoja merkittiin 32, joukossa muutama huippuluokan pelastus.

Vancouver Canucks pääsi nauttimaan Braden Holtbyn maalivahtiosaamisesta. Vaikka Nucksin pudotuspelihaaveissa pääpaino alkaa olla sanan jälkimmäisessä osassa, intoutui joukkue vahvaan suoritukseen kärkijoukkue Toronto Maple Leafsia vasaan.

Holtby torjui kiekkosateessa 37 kertaa, ja kentällä voiton takuumiehiä loistivat kaksi maalia iskeneet Brandon Sutter ja Tanner Pearson sekä kolmen pinnan Quinn Hughes.

Knightilla loistava NHL-debyytti

Columbus Blue Jackets näytti olleen pahasti hukassa Miamissa. Florida Panthersin tulokasmaalivahti Spencer Knight sekä kakkosketju pitivät huolen, ettei toivoa kunnon haastamisesta ollut. Sam Bennett osui kahdesti, ja Jonathan Huberdeau sekä Anthony Duclair keräsivät kolme tehopinnaa mieheen. Aleksander Barkov löi alkutahdit Panthersin voitolle iskemällä 1–0-osuman ensimmäisessä erässä.

Panthers-maalillla debytoinut eilispäivän synttärisankari Knight pelasi erinomaisesti epäämällä 33 Blue Jacketsin yritystä. Koskaan ennen ei Panthers-maalivahti ole voittanut ensimmäistä otteluaan. Hänestä tuli myös ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt NHL-maalivahti.

Samaisen keskisen divisioonan huippuottelussa Carolina Hurricanes kosti maanantaisen kirvelevän tappion suorittamalla tyylikkään 1–4-ryöstön Tampa Bay Lightningin kotiluolasta.

Sebastian Aho tarjoili syötön Jordan Martinookin tyhjään verkkoon heittämään maaliin. Voitto piti Canesin divisioonan kärjessä tasapisteissä Panthersin kanssa.

Pittsburghissa hurjat maalijuhlat

PPG Paints Arenalla nähtyä maalivahtipeliä ei oikein pääse kehumaan. Pittsburgh Penguins kaatoi New Jersey Devilsin erikoisessa ottelussa maalein 7–6.

Päätöserään lähdettiin Penguinsin 6–0-johtoasemasta, mutta sitten alkoi ropina käydä: Devils sai yllätettyä Tristan Jarryn peräti kuudesti ja nousi uskomattomalla tavalla vielä voittotaisteluun. Penguins sai vaivoin puolustettua voiton, mutta väläytti kolmannessa erässä roppakaupalla pelillisiä heikkouksiaan.

Tämä oli ensimmäinen kerta NHL-historiassa, kun joukkue voitti ottelun päästettyään kolmannessa erässä kuusi maalia.

Peli kävi joukkueiden kannalta mainioista hyökkäyspelin treeneistä, sillä maalinteossa kunnostautui pelaajia lähes koko materiaalin leveydeltä, ja joka maalilla oli eri tekijä. Ottelun tehokunkkuna kunnostautui hieman yllättävästi Devilsin puolustaja Will Butcher kolmella syöttöpisteellä. Janne Kuokkanen nappasi syöttöpisteen Jack Hughesin 7–4-maaliin.

New Yorkin paikallistaistossa Islanders oli kukkona tunkiolla. Varsinkin Anthony Beauvillier ja Josh Bailey nauttivat pelaamisesta täysin siemauksin kooten huippupisteet Rangersin tyylipuhtaassa 6–1-kaadossa. Manhattanilaiset näyttivät kollektiivisesti eksyneiltä Long Islandilla.

Filppula ja Määttä pisteille

Olli Määttä pääsi pitkästä aikaa pisteiden tuntuun. Läntisen divisioonan jumbofinaalissa Los Angeles Kings otti heikkotasoisessa ottelussa melko selkeän 3–0-voiton. Määttä syötti Kingsin maaleista kolmannen.

Dallas Stars oli ollut vaikeuksissa Detroitissa, mutta oli kotonaan isäntä talossa. Red Wings oli alusta asti kaikessa jäljessä, vaikka Starsin yläkerrasta puuttui loukkaantuneen Roope Hintzin myötä energisyyttä. Samaten Miro Heiskanen piti sairauslomaa.

Valtteri Filppula nosti toisessa erässä Red Wingsin 4-1-kavennuksen – Starsin kentällä nähdyistä suomalaisista Esa Lindell ja Sami Vatanen jäivät pisteittä.