NHL-aamuraportti: Brad Marchand 700 pisteen kerhoon, Arttu Ruotsalainen osui jälleen

NHL / Aamuraportti
Brad Marchand teki uransa 700. tehopisteen Washington Capitalsin verkkoon.
Kuva © Maddie Meyer
Brad Marchand mässäili tehopisteillä Washington Capitalsia vastaan. Arttu Ruotsalainen osui voitossa Pittsburgh Penguinsia vastaan. New York Rangers piti Devilsin takanaan Mika Zibanejadin ja Ryan Stromen maaleilla. Jatkoaika poimi yhteen yön kierroksen kohokohdat.

Brad Marchand iski tehot 2+2, kun Boston Bruins otti 6–3-kotivoiton Washington Capitalsista. Kotijoukkue siirtyi alivoimalla johtoon Patrice Bergeronin toimesta, kun ensimmäistä erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Reilu minuutti myöhemmin David Krejci iski Bruinsin 2–0-osuman Connor Cliftonin hienosta poikittaissyötöstä.

Capitals tuli maalin päähän 10 sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua. Nicklas Bäckströmin harhautukset Tuukka Rask torjui, mutta T.J. Oshie syöksyi kärppänä jälkitilanteeseen ja iski kiekon maalin kattoon.

Capitals sai toisen erän alussa neljä minuuttia ylivoima-aikaa, kun Clifton lähti korkeasta mailasta jäähyaitioon. Ensin Oshie tasoitti pelin komean syöttökuvion päätteeksi, ja jälkimmäisellä ylivoimalla Anthony Mantha vei vieraat 3–2-johtoon. Manthalle maali oli neljäs yhtä monessa ottelussa sen jälkeen, kun hän siirtyi Capitalsiin siirtojen takarajalla.

Marchand kuitenkin tasoitti pelin hienolla rystynostolla, kun toista erää oli pelattu kuusi minuuttia. Ottelun upein maali nähtiin neljä minuuttia ennen loppua. Krejci pelasi maltilla Dimitri Orlovin ulos tilanteesta ja täräytti sen jälkeen hirmuisen rannelaukauksen maalin kattoon.

Kolme minuuttia ennen erän loppua Bruins siirtyi kahden maalin johtoon, kun Patrice Bergeron iski kiekon verkkoon komean kiekottelun päätteeksi. Samalla Bruinsin seurahistorian 21 000:s osuma näki päivänvalon.

Garnet Hathaway kuittasi itselleen suihkukomennuksen Jarred Tinordiin kohdistuneesta laitataklauksesta, kun kolmatta erää oli pelattu yhdeksän minuuttia. Bruins ei kuitenkaan saanut viiden minuutin ylivoimallaan mitään merkittävää aikaiseksi.

Capitals haki ottelun lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta Marchand teki vieraiden aikeet tyhjiksi iskemällä 6–3-loppulukemat tyhjiin. Maali oli myös hänen uransa 700:s tehopiste.

Bruinsin maalilla Rask oli mies paikallaan torjuen 30 laukausta.

Rangers jälleen Devilsiä parempi

Kaapo Kakko saalisti syöttöpisteen, kun New York Rangers kukisti New Jersey Devilsin 5–3. Rangers siirtyi ottelussa johtoon, kun Chris Kreider osui ylivoimalla kuuden minuutin pelin jälkeen. Kuusi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Vitali Kravtsov teki tilanteeksi 2–0 uransa ensimmäisellä NHL-maalilla.

Toista erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Alexis Lafreniere taiteili hienolla rystyvedolla Rangersin kolmen maalin karkumatkalle. Devils tuli mukaan peliin minuuttia ennen loppua, kun Mihail Maltsev iski rystyltä isäntien 3–1-kavennuksen.

Marian Studenic toi kolmannen erän alussa Devilsin maalin päähän uransa ensimmäisellä NHL-osumalla. Viiden minuutin jälkeen Nico Hischier tasoitti pelin napakalla rannelaukauksella.

Rangers kuitenkin siirtyi uudelleen johtoon kolme minuuttia ennen loppua, kun 28-vuotissyntymäpäiväänsä juhlinut Mika Zibanejad iski ylivoimalla tilanteeksi 4–3. Ryan Strome sinetöi 5–3-loppulukemat tyhjiin 25 sekuntia ennen loppua.

Devilsin Janne Kuokkanen jäi ottelussa ilman tehopisteitä-

Ruotsalainen osui Sabresin voitossa

Arttu Ruotsalainen iski NHL-uransa toisen maalin, kun Buffalo Sabres otti 4–2-kotivoiton Pittsburgh Penguinsista. Ruotsalainen avasi Sabresin maalihanat 26 sekunnin pelin jälkeen iskemällä 2–1-vastahyökkäyksen päätteeksi Dylan Cozensin hienosta poikittaissyötöstä kiekon verkkoon.

Toista erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Victor Olofsson riisti kiekon Evan Rodriguesilta ja löysi poikittaissyötöllä Sam Reinhartin, joka ei erehtynyt. Reinhart oli asialla jälleen kolmannessa erässä kahdeksan minuutin pelin jälkeen iskemällä illan toisen maalinsa ylivoimalla.

Penguins sai kuparisensa rikki kaksi minuuttia myöhemmin. Jeff Carterin aloitusvoiton jälkeen kiekko tuli Jason Zuckerille, joka tälläsi 3–1-osuman pingviineille. Penguins haki kolmannen erän lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta Rasmus Asplund iski Sabresin 4–1-osuman tyhjiin. Teddy Blueger teki 4–2-loppulukemat 24 sekuntia ennen loppua.

Sabresin Mattias Samuelsson teki ottelussa NHL-debyyttinsä. Ruotsalainen kirjautti 14 minuuttia jääaikaa, taklasi kahdesti ja laukoi kerran maalia kohti.