NHL-aamuraportti: Pavel Butšnevitš vietti syntymäpäiviään hattutemppuilun merkeissä, Patrick Marleau saavutti Gordie Howen ottelumäärän

NHL / Aamuraportti
Terve vaan ja onnea! Pavel Butšnevitšista tuli ensimmäinen Rangers-pelaaja, joka on onnistunut hattutempun teossa syntymäpäivänään. Mika Zibanejad onnittelee.
Kuva © Getty Images
Pavel Butšnevitš iski kolme maalia 26. vuotissyntymäpäivänään. Patrick Marleau pelasi ottelun numero 1767 ja on nyt tasoissa Gordie Howen kanssa kaikkien aikojen ykkösenä. Jani Hakanpää laukoi voittomaalin toisessa Hurricanes-ottelussaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Pavel Butšnevitšilla oli syntymäpäivänään todellinen lentokeli. New York Rangersin venäläistähti latoi uransa ensimmäisen hattutempun New Jersey Devilsin verkkoon, eikä maanmies Artemi Panarin jäänyt paljoa pekkaa pahemmaksi: 1+3, ynnä vielä Mika Zibanejadin kolme syöttöpinnaa.

Washington Capitalsin ja Philadelphia Flyersin jäsentenvälisessä Aleksander Ovetškin osui kahdesti ja nousi kaikkien aikojen maalitilastossa yhden kihautuksen päähän Marcel Dionnesta. John Carlson tarjoili samassa ottelussa neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Maalitykki Jani Hakanpää

Jani Hakanpää ei ole varsinaisesti tunnettu maalintekotaidoistaan, mutta joskus epätodennäköisiä onnistumisia ilmenee oikealla hetkellä. Vasta toista otteluaan Carolina Hurricanesin paidassa pelanneen puolustajajärkäleen tiukka rannelaukaus upposi erinomaisesti pelanneen Juuse Saroksen taakse. Hakanpään kauden avausmaali jäi kuin jäikin ottelun voittomaaliksi.

Sebastian Aho sai syöttöpisteen Andrei Svetšnikovin tyhjän verkon viimeistelyyn pari minuuttia ennen loppua. Predatorsin suomalaisille ei Hurricanesilla ollut mitään annettavaa.

Voitto piti Hurricanesin keskisen divisioonan kärjessä, sillä samaan aikaan Florida Panthers taisteli 5–3-voiton Tampa Bay Lightningista. Huippujoukkueiden välinen ottelu oli odotetun tasokasta ja näyttävää kiekkoviihdettä, ja voitto oli kummankin otettavissa.
Aleksander Barkov ja Markus Nutivaara nappasivat syöttöpinnat, Victor Hedman puolestaan kaksi niitä, ja hallitseva Norris-voittaja saavutti samalla 400 syöttöpisteen rajapyykin.

Lindellillä ja Hintzillä kahden tehopisteen ilta

Columbus Blue Jacketsilla ei ollut paljoa sanottavaa Dallas Starsille, vaikka Vladislav Gavrikov kuparisen rikkoikin. Toisessa erässä Stars mätti kuudessa minuutissa neljä maalia, eikä sen tarvinnut enää taakseen katsella. Suomalaisista Esa Lindell (1+1) ja Roope Hintz (0+2) kantoivat maalintekotalkoissa kortensa kekoon.

Chicago Blackhawks oli tehnyt kotiläksynsä, eikä antanut Detroit Red Wingsin yllättää itseään toistamiseen. Tuloksena oli komea 4–0-voitto alusta loppuun väkevän ja huolellisen peliesityksen jälkeen. Malcolm Subban torjui kauden toisessa nollapelissään 29 kertaa, Patrick Kane keräsi tehot 1+1.

Ottawa Senators vastasi kierroksen yllätyksestä kaatamalla Montreal Canadiensin vieraissa 4–0. Matt Murray torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, ja kentällä suurin onnistuja oli Drake Batherson (2+1).

Edmonton Oilersin 3–0-voitto Winnipeg Jetsistä ei ollut sentään sokki. Nollapeli oli Mike Smithille kauden kolmas. Jesse Puljujärvi kiskaisi loistosektorista kauden kymmenennen maalinsa, ja syötön tarjoillut Connor McDavid saavutti ensimmäisenä pelaajana tällä kaudella 70 tehopisteen rajan.

Marleau saavutti Gordie Howen

Patrick Marleau nousi tasoihin Gordie Howen ottelumäärän kanssa. Historiallinen 1768. ottelu on ohjelmassa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa. Tämänöinen ottelu oli San Jose Sharksin kannalta kaukana juhlallisesta. Minnesota Wild otti hallitun 5–2-voiton Mats Zuccarellon toimiessa päämestarina sekä tehojen että peliesitysten muodossa.

Vime aikoina enää harvakseltaan torjuntatöihin päässyt Kaapo Kähkönen torjui Wild-maalilla 25 kertaa.

Arizona Coyotes puolestaan otti kullanarvoisen voiton St. Louis Bluesista jännittävässä kiekkotrillerissä. Läntisen divisioonan viivan ympärille sijoittuneet joukkueet äityivät tasaväkiseen ja näyttävään kamppailuun. Blues ehti jo avauserässä 2–0-johtoon, ja Yotes sai kurottua eron kiinni, ja voittomaalin laukoi kevään aikana kuin tyhjästä kokoonpanovakioksi noussut Michael Bunting ajassa 44:00.

Coyotes sai tappioputkensa poikki erityisen maukkaalla tavalla: Voiton myötä se nousi sarjataulukossa pisteen edelle Bluesia.

» Lähetä palautetta toimitukselle