NHL-aamuraportti: Mikko Rantasella kahden tehopisteen ilta – lähestyy maalipörssin kärkeä

NHL / Aamuraportti
Mark Giordano ratkaisi Flamesille voiton Canadiensista ja nousi tilastoissa Al MacInnisin ohi.
Kuva © Getty Images
Mikko Rantanen toimi Avalanchen voiton pääarkkitehtina Bluesia vastaan. Joel Armia palasi pitkän karanteenin jälkeen kaukaloihin. Marc-Andre Fleury nousi kaikkien aikojen voittotilaston kolmoseksi. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Minnesota Wild teki Arizona Coyotesin ja Antti Raannan illasta ankean. Tositoimiin palannut Raanta sai torjutuksi vain 17 laukausta, ja sai kaivaa pelivälineen selkänsä takaa viidesti. Wildin voiton takasivat ennen kaikkea kolmen pinnan Nick Bonino ja kaksi maalia iskenyt Mats Zuccarello.

Jotain lohtua Coyotesille toi divisioonan viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevan St. Louis Bluesin tappio Colorado Avalanchelle. Ottelu oli Blues-sentteri Brayden Schennin uran 700:s, mutta mitäpä iloa siitä oli.

Mikko Rantanen tuikkasi kauden 26. maalinsa ottelun toisessa erässä ja saalisti kaupan päälle syöttöpisteen Brandon Saadin täysosumaan. Rantanen on nyt kuuden kihautuksen päässä pörssikärki Auston Matthewsistä. Nathan MacKinnon puolestaan jatkoi pisteputkeaan, joka on nyt 11 ottelun mittainen.

Devan Dubnyk korvasi karanteeniin asetetun Philipp Grubauerin Avalanchen maalinsuulla, ja torjui voitokkaassa seuradebyytissään 31 kertaa. Joonas Donskoi oli sairastumisen takia sivussa.

Fleury ohitti Belfourin

Avalanchen kanssa läntisen divisioonan voitosta taisteleva Vegas Golden Knights jätti Los Angeles Kingsin vaille mahdollisuuksia ja otti Max Paciorettyn johdolla tyylikkään 6–2-voiton.

Tämä oli Marc-Andre Fleuryn uran 485:s voitto, mikä oikeuttaa kaikkien aikojen tilastossa neljänteen sijaan. Fleuryllä on hyvät mahdollisuudet vielä kohentaa asemiaan, sillä Roberto Luongo on vain neljän voiton päässä.

San Jose Sharksin kepeät mahdollisuudet jatkopeleihin käytännössä kaikkosivat tuulen viemänä, kun paikallisvastus Anaheim Ducks kaatoi kalapaidat 4–1. Anthony Stolarz jatkoi vahvoja otteitaan Ducks-luukulla. Sunnuntainen nollapeli oli vähällä saada jatkoa, mutta Erik Karlssonin veto yllätti mainiosti pelanneen Stolarzin pari minuuttia ennen loppua.

Kanadan suomalaisilla hiljainen ilta

Calgary Flames elätteli omia pudotuspelihaaveitaan hakemalla selkeän 4–1-vierasvoiton Montreal Canadiensista. Viivan molemmin puolin sijoittuneet joukkueet ovat neljän pisteen päässä toisistaan, tosin Canadiensilla on piste-etu ja kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Joel Armia palasi jäille neljän viikon karanteenin jälkeen. Tehosarakkeisiin jäi kiikarikuvio, samoin kuin Jesperi Kotkaniemelle ja vastapuolella ahkerasti laukoneelle Juuso Välimäelle. Ottelun suurin sankari oli Mark Giordano, joka nousi Flamesin seurahistoriassa Al MacInnisin ohi eniten voittomaaleja tehneenä puolustajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle