NHL-aamuraportti: Predators antoi huutia Lightningille, Juuso Välimäki kunnostautui pitkästä aikaa maalinteossa

NHL / Aamuraportti
Pelin kuva tänään: Puolet Lightningin kentällisestä rähmällään, Curtis McElhinney lannistettu, Predators juhlii.
Kuva © Getty Images
Yön kierroksella erityinen huomioarvo oli joukkueiden uusissa vahvistuksissa siirtotakarajan jälkeen. Predators teki yllättävän saamattomasta Lightningista silppua, ja Capitals nautti Flyers-illallisen. Juuso Välimäki onnistui maalinteossa Milan Lucicin juhlaottelussa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Taylor Hallilla oli selkeitä käynnistymisvaikeuksia uudessa joukkueessa. Vaikeaa tosin oli koko Boston Bruinsille – normaalioloissa Buffalo Sabres ei olisi kyennyt raapimaan pistettä vieraissa. Sabresin suomalaiset esiintyivät pirteästi, ja Henri Jokiharju sai uurastuksestaan palkkioksi sentään syöttöpisteen.

Sami Vatasen debyytti Dallas Starsissa oli vaisuhko: Tehotilasto jäi pakkaselle ja peliaika alle 15 minuutin. Sen sijaan repaleista kautta pelaava Florida Panthersin Markus Nutivaara pääsi pitkästä aikaa pisteiden makuun alustettuaan Aleksander Barkovin 1–0-osuman.

Kierroksen kenties näyttävin osuma oli Starsin 2–2 kolmannen erän puolivälissä. Jason Robertsonin luja lähilaukaus tömähti ylärimaan, ja Joe Pavelski sohaisi paluukiekon verkkoon melkein suoraan ilmasta. Starsin jatkoaikakirous piti kuitenkin yhä kutinsa – voittomaalin täräytti verkkoon Panthersin Frank Vatrano.

Lightning kärsi rökäletappion

New Jersey Devilsistä ei ollut sanottavaa vastusta New York Rangersille, vaikka sinnittelikin pelissä mukana melkein päätöshetkille asti. Igor Šestjorkin torjui nollapelissään 27 kertaa, Norris-spekuloihin kuin varkain noussut Adam Fox saalisti kaksi syöttöpinnaa, ja Pavel Butšnevitšin kiskaisu tyhjiin oli Rangers-historian 20000:s maali. Artemi Panarin puolestaan ohitti yhdellä Mark Messierin seuraennätyksen saavuttamalla 138 tehopisteen rajan sadan ensimmäisen Rangers-ottelun aikana.

Maaleja nähtiin myös Nashville Predatorsin ja Tampa Bay Lightningin keskinäisessä. Maali-ilottelu tosin oli hieman yksipuolista; vahvassa vireessä kiekkoileva Predators oli kaikessa parempi, ja joukosta nousi tehot 2+1 koonnut Viktor Arvidsson. Mikael Granlund koristeli tilastoja vielä ottelun loppuhetkillä viimeistelemällä loppunumeroiksi 7–2. Juuse Saros torjui maalivahdille haastavassa ottelussa melko vaatimattomat 21 kertaa.

Välimäelle kauden toinen kihautus

Anthony Mantha soljui huomattavasti paremmin uusiin ympyröihin. Washington Capitals pyöritti Philadelphia Flyersin kumoon miten tahtoi, ja Mantha oli yksi Capsin kuudesta maalintekijästä. Detroit Red Wingsistä saapunut laituri sijoitettiin kakkosketjuun ja -ylivoimakentälliseen. Maalin lisäksi Mantha sai tililleen syöttöpisteen. John Carlson juhlisti uransa 800:tta ottelua kahdella syöttöpisteellä.

David Rittich istutettiin Toronto Maple Leafsin maalille kohtaamaan joukkue, joka oli vielä kaksi päivää sitten hänen oma työnantajansa. Rittich torjui peräti 37 kertaa, mutta se ei riittänyt. Calgary Flames taisteli vierasottelussa jatkoaikavoiton Johnny Gaudreaun ratkaisumaalilla.

Flamesin voittoa edisti omalta osaltaan Juuso Välimäki, joka iski ottelun avausmaalin. Maali oli Välimäelle kauden toinen. Maalin syöttäneelle Milan Lucicille puolestaan ottelu oli uran tuhannes.

» Lähetä palautetta toimitukselle