NHL-aamuraportti: Arttu Ruotsalainen avasi NHL-maalitilinsä, Capitals antoi Bruinsille ankaran selkäsaunan

NHL / Aamuraportti
Illan nollapeli taisi olla Marc-André Fleuryn uran helpoin. Siihen riitti 14 torjuntaa.
Marc-André Fleury torjui itsensä lajisuuruuksien seuraan. Arttu Ruotsalainen iski uransa ensimmäisen NHL-maalin. Roope Hintz jatkoi pistehtailuaan. Capitals tarjosi Bruinsille kunnon kylvetyksen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Washington Capitals höykytti Boston Bruinsia mennen tullen. Isäntien peli meni ratkaisevasti sekaisin jo avauserän alkupuolella, kun Caps latoi kolme maalia kahdessa minuutissa, eikä tahti sanottavasti hiljentynyt ottelun myöhemmissä vaiheissakaan. Lopulta tulostaululla komeili numero 8 – viimeksi Capitals on mättänyt näin paljon maaleja 11 vuotta sitten.

Numeroiden valossa erikoista oli se, että yli yhdeksän minuuttia ylivoimaa pelannut Aleksander Ovetškin sai tililleen ainoastaan yhden syöttöpisteen. Sen sijaan kolme muuta Capitals-pelaajaa kihautti kaksi täysosumaa ja heistä T.J. Oshie koristeli tilastojaan vielä yhdellä syöttöpisteellä.

Ruotsalaiselle uran avausmaali

Buffalo Sabres lisäsi alavireisen Philadelphia Flyersin tuskaa hakemalla 5–3-vierasvoiton. Arttu Ruotsalainen onnistui maalinteossa uransa toisensa NHL-ottelussa komealla one-timerilla. Perjantaina NHL-jäillä debytoinut oululainen hankki myös uransa ensimmäiset jäähyminuutit.

Roope Hintz oli tuttuun tyyliin Dallas Starsin kantavia voimia illan ottelussa, tällä kertaa Nashville Predatorsia vastaan. Hurjasti kaukalossa urakoinut suomalaissentteri teki itse ottelun avausmaalin ja syötti toisen erän lopulla Jamie Oleksiakin tasoituksen.

Voittomaalikilpailussa Juuse Saros kuitenkin veti pitemmän korren. Saros torjui voitto-ottelussa 24 kertaa, mutta kentällä Predatorsin suomalaistrio jäi pisteittä.

Kakolle satanen täyteen

Mikko Rantasen tehot jäivät yhteen syöttöpinnaan Colorado Avalanchen otettua rutiininomaisen 4–1-voiton Anaheim Ducksista. Päärooleja voitto-ottelussa esittivät ruotsalaiset: Jonas Johansson torjui toisen peräkkäisen voittonsa, ja tehot 1+2 kasannut Gabriel Landeskog saavutti 500 tehopisteen rajapyykin. Avalanche sivusi seurahistoriaa saavuttamalla 60 sarjapistettä vain 41 ottelussa. Kun tahti on viimeksi ollut tällaista, oli joukkueen nimi vielä Quebec Nordiques (1994-95).

Siirtolistalle tyrkätty Sami Vatanen työllisti niin ikään syöttöpisteiden tilastoijia. Paljon muuta ei kotiin kirjoitettavaa jäänyt, sillä Pittsburgh Penguins vei kontrolloidun esityksen jälkeen voiton maalein 5–2. Kaksi avainpelaajaansa menettänyt New Jersey Devils näyttikin kollektiivisesti eksyneeltä koko ottelun.

Sadannen NHL-ottelunsa pelannut Kaapo Kakko edisti New York Rangersin takaa-ajoa Ison Omenan derbyssä. Kakko sai syöttöpinnan Libor Hájekin kavennusmaaliin toisen erän puolivälissä. Lopulta Ryan Pulock toi täydet pisteet Long Islandilla jatkoaikaosumallaan. Maali oli Pulockille kauden ensimmäinen. Kyle Palmieri puolestaan teki ensimmäisen maalinsa Islanders-paidassa.

Fleury legendojen joukossa

Las Vegasissa Marc-André Fleurysta tuli erikoinen tilastokummajainen: Kierroksen ainoan nollapelin pelasi maalivahti, jolle kertyi vähiten torjuntoja. Sataprosenttiseen torjuntatyöskentelyyn riitti vaatimattomat 14 koppia, ja Tomáš Nosekin viimeistelemä ainokainen riitti Golden Knightsille voittoon saamattomasta Arizona Coyotesista.

Kaikkien aikojen voittotilastossa Fleury nousi jakamaan neljättä sijaa Ed Belfourin kanssa. Seuraavana tähtäimessä olevalla Roberto Luongolla on nyt viisi voittoa enemmän. Nollapelien määrässä (66) Fleury saavutti idolinsa Patrick Royn.