NHL-aamuraportti: Wild kuritti Avalanchea olan takaa, Oilersin tähdet latoivat ison keon pisteitä Senatorsin kaadossa

NHL / Aamuraportti
Kevin Fialaa (oik.) ei viime yönä pidätellyt mikään. Tuloksena uran ensimmäinen hattutemppu ja loistava voitto kivikovasta Avalanchesta.
Kuva © Getty Images
Kevin Fiala ja Kirill Kaprizov johtivat Wildin Avs-murskajaisia. Jack Campbell torjui kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Dynaaminen duo McDavid–Draisaitl iski tiskiin neljä tehopinnaa mieheen. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Colorado Avalanchen huikea 15 ottelun pisteputki meni poikki tylyllä tavalla. Kevin Fiala ja supertulokas Kirill Kaprizov johdattivat Minnesota Wildin tyylipuhtaaseen tyrmäysvoittoon.

Sveitsiläinen latoi uransa ensimmäisen hattutempun ja koristeli huippuiltansa vielä yhdellä syöttöpisteellä. Calder Trophy -kisan suursuosikki Kaprizov kirjasi tehot 2+1, mikä on Wild-tulokkaiden yhden ottelun piste-ennätys. Victor Raskin ja Jared Spurgeonin saldot olivat kolme syöttöpinnaa. Mikko Rantanen teki maalin ja syötti toisen – Joonas Donskoi jäi pisteittä.

Draisaitlin hattu ja McDavidin soolo ratkaisivat

Edmonton Oilers oli odotetusti Ottawa Senatorsia parempi. Leon Draisaitl iski uransa viidennen hattutempun, mutta ottelun muistettavin hetki oli Connor McDavidin 3–2-voittomaali kolmannessa erässä.

Sattuvasti sopivaa, että kauhukaksikko myös syötti toistensa maalit. Jesse Puljujärvi ei tehoille päässyt, ja Mikko Koskiselle merkittiin kauden kahdeksannessa voitto-ottelussaan 28 torjuntaa.

Campbellille kymppi täyteen

Jack Campbellin taika piti myös Montreal Canadiensia vastaan. Toronto Maple Leafsin vahti torjui jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa, eli Campbell on voittanut kaikki pelaamansa ottelut ja teki samalla seuraennätyksen, lyöden laudalta muun muassa Jacques Planten ja Felix Potvinin. Viimeksi Campbell on ylipäätään hävinnyt ottelun 13 kuukautta sitten. Canadiensin suomalaiset pelasivat kiikaritehoilla.

Kierroksen vakuuttavinta torjuntatyöskentelyä esitti St. Louis Bluesin Jordan Binnington. Sinisten kopparilla tarttui kiekko kiinni 50 kertaa, ja vasta nelisen minuuttia ennen loppua Nicholas Roy pilasi nollan. Binningtonin torjunnat katkaisivat Bluesin seitsemän ottelun tappioputken.

Los Angeles Kingsin ja Arizona Coyotesin välinen hieno matsi oli Anze Kopitarille ottelu numero 1 111, ja Phil Kesselille 884. peräkkäinen. Jakob Chychrunista tuli vasta kolmas Coyotes / Winnipeg Jets -puolustaja, joka on onnistunut tekemään useamman kuin yhden pisteen kolmessa ottelussa perätysten.

Kokemus oli valttia, sillä Kopitar oli ilman tehopisteitäkin kentän näkyvimpiä hahmoja tasaväkisessä ja viihdyttävässä kamppailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös