NHL-aamuraportti: Eric Staal ratkaisi voiton ensimmäisessä Canadiens-pelissään, Golden Knights pommitti Ville Husson vaihtoon

NHL / Aamuraportti
Bienvenue à Habs, Eric! Shea Weber antaa ansaitut onnittelut uudelle joukkuetovereilleen Eric Staalille.
Kuva © Getty Images
Avalanchen kuntopuntari jatkaa jyrkässä noususuhdanteessa. Eric Staal laukoi kertaheitolla itsensä Canadiensin sankariksi. Coyotesin puolituntematon Michael Bunting latoi hattutempun. Ville Hussolla oli synkkä ilta Blues-maalilla, toisaalla Philipp Grubauer ja Jack Campbell torjuivat seurahistoriaa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Staal nousi heti Habs-sankariksi

Ensimmäisen ottelunsa Montreal Canadiens -paidassa pelannut Eric Staal onnistui heti tärkeimmässä mahdollisessa paikassa. Jatkoajan viimeisellä minuutilla Staalin rannelaukaus yllätti Mike Smithin täysin, ja näin Canadiens sai puolustettua koko pistepotin kotiin.

Edmonton Oilers karkasi jo kahden maalin karkuun, mutta Canadiens nousi tasoihin kolmannessa erässä. Canadiensin suomalaiset jäivät tehoitta, Jesse Pulujärvi kirjasi syöttöpisteen Darnell Nursen 2–0-maaliin.

Canadiensin riemua varjosi Brendan Gallagherin loukkaantuminen ottelun alussa. Joukkueen toiseksi tehokkaimmalta maalintekijältä murtui peukalo kiekon osumasta.

Lisää hattuja Coyotesille

Kokoonpanopaikkansa eteen pelaava Michael Bunting mätti menemään hatullisen maaleja Arizona Coyotesin kaataessa Los Angeles Kingsin vieraissa 5–2. Buntingin uroteko oli jatkoa Jakob Chychrunin edellisen ottelun hattutempulle. Tämä oli vasta kolmas kerta Coyotesin seurahistoriassa, kun sen pelaajat onnistuvat kolmen maalin teossa peräkkäisissä otteluissa.

Tulos oli sikäli erikoinen, että Bunting oli ennen viime yötä tehnyt tällä kaudella vain yhden maalin pelaamissaan neljässä ottelussa. Ympyrä osaltaan täydentyi, kun Chychrun syötti Buntingin maaleista kaksi.

Bjugstad tehoili ja tappeli

Myös Colorado Avalanchen suomalaisduon oli tyytyminen yhteen Mikko Rantasen tarjoilemaan syöttöpisteeseen, kun Denverin ylpeys kävi ryöstämässä pisteet Minnesota Wildilta. Jännitystä piisasi loppuun asti. Avalanchen 4–1-johto typistyi päätöserässä 5–4:ään, mutta tasoihin asti Wildin sinnikäs yritys ei riittänyt.

Avalanche kiitää nyt 15 ottelun pisteputkessa, ja Philipp Grubauer ylitti Peter Budaj'n ja Patrick Royn Avs-vahtien peräkkäisten pisteotteluiden seuraennätyksen. Wildille ottelu merkitsi puolestaan ensimmäistä kotitappiota yli kahteen kuukauteen.

Ottelun näkyvin hahmo löytyy kuitenkin hävinneestä joukkueesta: Nick Bjugstad sai tililleen niin sanotun Gordie Howe -hattutempun. Tehoilusta ja kovistelusta koostuvan suorituksen tappeluosuuden tanssikaveri oli Avalanchen keltanokka Kyle Burroughs, jonka NHL-ura sai näin rymistelevän startin.

Jack Campbell teki seurahistoriaa

Ville Hussolle päivä ei hymyillyt. Vegas Golden Knights masensi St. Louis Bluesin suomalaiskopparin mätettyään toisessa erässä kolme maalia kahdessa minuutissa. Jordan Binnington vaihdettiin demoralisoituneen Husson tilalle, mutta ottelu ei ollut enää pelastettavissa. Tulos oli täysi kylvetys, ja erikoista kyllä, ainoa kahdesti maalinteossa onnistunut oli puolustaja, Alec Martinez. Robin Lehner torjui 31 kertaa, ja Golden Knightsin orastava tappioiden sarja päättyi tähän. Blues puolestaan jatkaa seitsemän ottelun tappioputki niskassaan.

Huomattavasti suomalaista kollegaansa tyytyväisempi ilme oli Toronto Maple Leafsin Jack Campbellillä. Vaikeuksien jälkeen amerikkalaiskoppari torjui joukkueelleen voiton Calgary Flamesista – voitto oli Campbellin yhdeksäs peräkkäinen, jolla irtoaa jaettu seuraennätys.
Kaksi maalia iskenyt Auston Matthews otti jälleen hieman pitävämmän otteen kauden maalikuninkuudesta. John Tavares nousi 800 tehopisteen kerhoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle