NHL-aamuraportti: Eeli Tolvanen taituroi Predatorsille jatkoaikamaalin, Mikko Lehtonen debytoi Blue Jackets -paidassa

NHL / Aamuraportti
Predatorsin pelaamisessa on pitkästä aikaa tekemisen meininkiä.
Kuva © Getty Images
Eeli Tolvanen nousi Predatorsin sankariksi Starsia vastaan. Canadiensin suomalaiset pääsivät maalien makuun. Mikko Lehtonen pelasi ensimmäisen ottelunsa uudessa joukkueessa, ja Kevin Lankisen torjunnat toivat voiton Blackhawksille. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Suomalaisia oli näkyvästi esillä Nashville Predatorsin ja Dallas Starsin tasaväkisessä ja kiinnostavassa väännössä. Juuse Saros torjui Predatorsin maalinsuulla 33 kertaa, Miro Heiskanen syötti sekä Jason Robertsonin että Roope Hintzin maalit ottelun toisessa erässä, Mikael Granlund sai syöttöpinnan Calle Järnkrokin osumaan, mutta Eeli Tolvanen pisti vielä paremmaksi.

Varsinaisella peliajalla Tolvanen alusti Roman Josin 1–1-kavennuksen, ja jatkoajalla huikeaa kautta pelaava vihtiläinen nosti rystyltä voittomaalin. Snaipperina tunnettu Tolvanen on nähtävästi kunnostautumassa myös pelinrakentajana – miehen pisteputki on jo kuuden ottelun mittainen, ja tänä aikana tehopisteitä on kertynyt 3+5.

Canadiensin suomalaiset tehokkaina

Tehottomuuden kanssa tuskaillut Artturi Lehkonen kokosi hienot lukemat 1+1, kun karanteenista palannut huippuvireinen Montreal Canadiens nujersi Edmonton Oilersin tyylipuhtaasti 4–0. Lehkonen tarjoili Jesperi Kotkaniemen avausmaalin, kun vain 18 sekuntia oli pelattu, ja tuikkasi itse 2–0-osuman kolmisen minuuttia myöhemmin.

Toinen onnistuminen on toisen epäonnistuminen: Mikko Koskisella oli Oilers-maalilla tympeä ilta neljine päästettyine maaleineen. Kierroksen ainoan nollapelin torjuneen Carey Pricen saldo oli 17 torjuntaa, mikä kertoo kaiken Oilersin vaisuudesta tänään. Mikään ei toiminut, ja Connor McDavidilla oli syytä hapannaamaisuuteen – 11 ottelun pisteputki meni tylyllä tavalla poikki.

Kevin Lankisen iltapuhde oli jo huomattavasti Pricen vastaavaa työläämpi. Chicago Blackhawks otti mittaa Carolina Hurricanesista, ja taisteli niukan 2–1-voiton. Nollapeli jäi siis Lankiselta saamatta, mutta ottipa sentään 31 torjuntaa komealla prosentilla 96,88.

Kakko osallistui Capitalsin kaatoon

Kaapo Kakko pääsi vaihteeksi maalin makuun. New York Rangersin ja Washington Capitalsin ottelu oli pitkään tasaväkinen, kunnes päätöserässä Rangers meni vastustamattomasti menojaan. Kakon kauden viides kihautus tasoitti puntit, ja sittemmin sinipaidat mätti vielä kolme maalia lisää.

Rangersin tehokkaimpana hyöri Artemi Panarin (1+2). Capitalsin täydellinen turhautuminen kiteytyi – kenessäpä muussa kuin Tom Wilsonissa, joka ottelun loppuhetkillä sekoili itselleen käytöskympin.

Lehtosen ensimmäinen Blue Jackets -peli ei aiheuttanut otsikoita

Mikko Lehtonen debytoi Columbus Blue Jacketsin riveissä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Kolmospariin ja alivoimamiehitykseen istutettu Lehtonen jäi vaille tehopisteitä, samoin kuin Patrik Laine kokoonpanon yläkerrassa. Blue Jacketsin 3–1-voiton avainhahmo oli Elvis Merzlikins 37 torjunnallaan.

Kierroksen viihdyttävin ottelu pelattiin Bostonin Gardenissa Bruinsin ja New Jersey Devilsin välillä. Paikoista, maaleista ja huipputorjunnoista ei ollut pulaa, ja voittokin oli kummankin ulottuvilla. Devils johti päätöserän puoleenväliin asti 4–2, ja isännät kampesi väkisin tasoihin.

Voittomaalikilpailuun asti edennyt ottelu ratkesi David Pastrňákin pehmeäkätiseen veivaukseen.

Neljästä takaiskumaalista huolimatta Mackenzie Blackwood oli jälleen vahvassa vedossa 44 torjunnallaan.

Kentällä urakoivat energiset David Krejci ja Craig Smith kolmen syöttöpinnan veroisesti. Devilsin suomalaiset jäivät maalikarkeloissa tehoitta, mutta Sami Vatanen kirjasi komean +/- -lukeman +3. Kyle Palmierista tuli vasta toinen Devils-pelaaja, joka on tehnyt maalin neljässä peräkkäisessä Bruins-ottelussa, ja Travis Zajac saavutti 200 maalin rajapyykin seurahistorian neljäntenä pelaajana.

Loukkaantumisten haavoittama Florida Panthers sai lisää jobinpostia. Anthony Duclair ajautui kaatuessaan vauhdilla päin laitaa ja jätti kaukalon ottelun toisessa erässä.

Aiemmin Panthers on menettänyt lasaretin puolelle kolme tärkeää avainpelaajaa: Aleksander Barkovin, Patric Hörnqvistin ja edellisessä ottelussa Aaron Ekbladin.
Illan ottelussa Panthers kuitenkin otti voiton Detroit Red Wingsistä, joka tarjosi selkeistä loppunumeroista (4–1) huolimatta vahvan vastuksen heikentyneelle vastustajalleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle