NHL-aamuraportti: NHL on sarja, jossa pelaa 30 joukkuetta ja yksi Buffalo Sabres

NHL / Aamuraportti
Jets otti vaivattoman voiton heiveröisestä Flamesista. Mark Scheifele (vas.) kokosi kolme tehopinnaa.
Kuva © Getty Images
Flyers oli osallisena Sabresin kyseenalaisessa historianteossa. Positiivisempaa historiaa kirjoitti syöttöpisteillä juhlinut Cale Makar. Sharks juhlisti Patrick Marleaun merkkipaaluottelua voitolla Wildista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Buffalo Sabresin tuska ei ota hellittääkseen. Joka kerta, kun joukkue on jo voitonsyrjässä kiinni, se onnistuu epäonnistumaan. Vaikka Henri Jokiharju löi lupaavat alkutahdit kauden toisella täysosumallaan tuli Sabresin sävelestä lopulta riitasointuinen.

Sabres johti toista kriisijoukkuetta Philadelphia Flyersia vastaan päätöserän alkaessa 3–0 ja menetti huolimattomuuttaan johdon – toinen peräkkäinen selkeän johtopaikan menetys ottelun päätösvaiheessa. Jatkoajalla voittomaalin iski Ivan Provorov Travic Konecnyn nappisyötöstä.

Sabresin 18 ottelun voitoton putki on NHL:n pisin sen jälkeen, kun tasapelit poistettiin valikoimasta kaudella 2005–06. Kaikkien aikojen pisin voitoton sessio on Winnipeg Jetsin nimissä syksyltä 1980. Jets kirjasi kaksi kokonaista kalenterikuukautta ja 30 ottelua keräten seitsemän tasapeliä ja 23 tappiota.

Rantanen teki maalin, Makar pelipaikkahistoriaa, Grubauer seurahistoriaa

Anaheim Ducks piinasi aikansa Colorado Avalanchea, kunnes tasoero tuli ilmi konkreettisella tasolla. Kolmannessa erässä Avs meni menojaan. Maalikuninkuudesta tosissaan haastava Mikko Rantanen veivasi rystyltä kauden 20. kaappinsa vain kahden minuutin pelin jälkeen. Joonas Donskoi urakoi koko kentän alalta, ja uurastuksen tuloksena oli syöttöpiste Valeri Nitšuškinin 5–2-osumaan.

Ottelun ehdoton tähti oli kuitenkin kolme syöttöpinnaa kasannut Cale Makar. Toista kauttaan pelaavasta Makarista tuli NHL-historian nopeimmin viisi kolmen syöttöpisteen ottelua merkannut puolustaja. Pelejä puolustajalupauksen vyöllä on vasta 79. Philipp Grubauerista puolestaan tuli ensimmäinen Avalanche-maalivahti, joka on voittanut 11 matsia yhden kalenterikuukauden aikana.

Ducksin Jani Hakanpää jäi tehoitta, mutta osoitti jälleen kovisluonteensa haastamalla Avalanchen pelaajia keskinäiseen välienselvittelyyn, kertaalleen jäähynkin arvoisesti.

Scheifele johti Jetsin voittoon

Kanadan divisioonan jättiläisten kohtaaminen oli tasokasta ja tasaväkistä jääkiekkoa. Maalipörssikisan ykkössuosikki Auston Matthews osui jälleen, mutta voitto lipesi Edmonton Oilersille. Tähdet eivät suuremmin loistaneet tuota Matthewsin paikkaa lukuun ottamatta. Vasta jatkoajan tilavalla kentällä pääsi Connor McDavid irti ja tarjoilemaan loistopassin Darnell Nursen voittomaaliin.

Ducks jaksoi Avalanchen kyydissä kaksi erää – Calgary Flames ei senkään vertaa Winnipeg Jetsin käsittelyssä. Elias Lindholmin maali osoittautui Jetsiltä kauneusvirheeksi, sillä ottelu oli Jetsin heiniä. Kirkkaimmasta lentokelistä nauttivat Mark Scheifele (2+1) ja Nikolaj Ehlers (0+3).

San Jose Sharks palkitsi NHL-historian toiseksi ottelukkaimmaksi (sic) pelaajaksi nousseen Patrick Marleaun dramaattisella voitolla urhokkaan kamppailun ja värikkäiden vaiheiden jälkeen. Sharks isännöi vahvassa vireessä ollutta Minnesota Wildia, ja ennen kaikkea Erik Karlsson näytti tekemisen mallia.

Kaksi maalia varsinaisella peliajalla kihauttanut energinen ruotsalainen ratkaisi ottelun aina kahdeksanteen pariin venyneessä voittomaalikilpailussa. Hurja lämäri painui Cam Talbotin ohi sellaisella voimalla, että verkko oli revetä.

Muokattu klo 9.57: korjattu Winnipeg Jetsin vuoden 1980 saldo.

» Lähetä palautetta toimitukselle