NHL-aamuraportti: Bruins törmäsi Blackwoodiin, Rinne torjui voiton Predatorsille

NHL / Aamuraportti
Mackenzie Blackwood oli huippuvedossa illan ottelussa.
Bruins ei saanut 40 yrittämälläkään kiekkoa Mackenzie Blackwoodin taakse. Pekka Rinne auttoi torjunnoillaan Predatorsin voittoon Blackhawksista. Yllätysnimet nousivat Ducksin sankareiksi. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Huberdeaun tehoilta oli liikaa Starsille

Jonathan Huberdeau johti Florida Panthersin voittoon Dallas Starsista kokoamalla tehot 2+1 komeassa 4–1-voitossa. Panthersin maalilla Chris Driedger epäsi 33 Starsin yritystä – loistoillan ainoa kauneusvirhe oli Jason Robertsonin maali ottelun avauserässä. Maaliin teki pohjatyön Roope Hintz.

Loukkaantumisista kärsivä Panthers menetti riveistään nyt myös Aaron Ekbladin, joka loukkasi kaatuessaan jalkansa niin pahasti, että puolustaja oli kannettava jäältä paareilla.

Detroit Red Wings otti voiton hengettömästä Columbus Blue Jacketsistä numeroin 4–1. Ottelu ei ollut suuri klassikko – siinä kohtasivat divisioonan tämän hetken kaksi huonointa joukkuetta.

Suomalaisittain jäi kotiin kirjoitettavaa melko vähän. Joonas Korpisalo oli yhä loukkaantuneiden listalla, Mikko Lehtonen ei mahtunut Blue Jacketsin kokoonpanoon, ja Patrik Laineen tilastomerkinnöiksi kahdesta peräkkäisestä Red Wings -pelistä oli yksi laukaus kohti maalia.

Ducksin tuntemattomat sankarit Manson ja Stolarz

Kierroksen yllättävimmästä suorituksesta vastasi Anaheim Ducks. St. Louis Blues ennätti kotonaan avauserässä 2–0-johtoon. Ducks kampesi tasoihin, ja jatkoajalla Dallas Eakinsin riskiveto Josh Manson ratkaisi voiton kauden ensimmäisellä täysosumallaan.

Ducksin suurin onnistuja oli kuitenkin Anthony Stolarz. John Gibsonin takana vähänlaiselle peliajalla jäänyt Stolarz torjui voitokkaassa ottelussa 38 kertaa. Miehen edellisestä voitosta on kertynyt jo pari vuotta aikaa.

Ottelun dramaattisin hetki nähtiin ensimmäisessä erässä, kun Rickard Rakell ja Kyle Clifford törmäsivät rajusti toisiinsa sillä seurauksella, että ruotsalainen joutui poistumaan kaukalosta. Rakellin tarkka terveydentila ei ole vielä tiedossa, mutta Eakinsin mukaan hän oli pystynyt kävelemään omin voimin.

Mackenzie muurasi maalinsuun

Vielä Stolarzia vaikuttavampi oli Mackenzie Blackwoodin työskentely New Jersey Devilsin maalilla. Blackwood torjui 40 Boston Bruinin yritystä merkaten kauden ensimmäisen nollapelinsä. Ottelun ainoan maalin viimeisteli Kyle Palmieri ensimmäisen erän loppupuolella.

Kymmenistä torjunnoista tärkein ja näyttävin syntyi kahdeksan sekuntia ennen loppua, kun Blackwood torjui kiekon maaliviivalta luistimellaan.

Pekka Rinne ehti kiekon eteen 27 kertaa, kun Nashville Predators punnersi voiton Chicago Blackhawksista. Predatorsin 2–0-johto piti aina kolmannen erän alkuun, jolloin Alex DeBrincat toi kahdella pikamaalillaan pelin tasoihin. Predators ryhdistäytyi, ja lopulta Roman Josi täräytti voittomaalin näyttävän kuvion päätteeksi.