NHL-aamuraportti: Ovetškin ohitti maaleillaan Gordie Howen saavutuksen, Phil Kessel maalasi merkkipaaluottelussaan

NHL / Aamuraportti
Ovien maali numero 723. Daniel Sprong keräilee, mutta todellisuudessa rähmällään oli koko Devils-joukkue.
Phil Kessel pelasi 1100. NHL-ottelunsa ja juhlisti saavutustaan maalilla. Aleksander Ovetškin ohitti Gordie Howen usean maalin otteluiden kaikkien aikojen tilastossa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Ovetskin ohitti Howen

Aleksander Ovetškin onnistui maalinteossa kahdesti Jevgeni Kuznetsovin syötöistä, kun Washington Capitals otti New Jersey Devilsistä tylyn 4–0-voiton. Ovetskin on nyt tehnyt 148 ottelussa useamman kuin yhden maalin ja ohitti tässä tilastossa Gordie Howen kaikkien aikojen listan neljäntenä.

Ilja Samsonovin nollapeliin riitti 24 torjuntaa. Ottelurupeaman uuvuttama Devils ei ollut muutenkaan parhaimmillaan, eikä sillä ollut kummoistakaan palaa haastaa isäntiä voitosta.

Ducks yllätti Bluesin

John Gibson oli mies paikallaan, kun Anaheim Ducks läksi haastamaan St. Louis Bluesia. Vierasjoukkue meni Sam Steelen ja Max Jonesin maaleilla toisessa erässä 2-0-johtoon, minkä jälkeen alkoi sininen vyöry kohti Gibsonin maalia. Jenkkikoppari ehti kiekon eteen 33 kertaa, ja vain Ryan O'Reilly kykeni yllättämään Gibsonin.

Lopussa Ducks osui vielä kahdesti tyhjiin ja näin tulokseksi jäi komea 4–1-vierasvoitto. Ducksin iloa himmensi Jamie Drysdalen loukkaantuminen ensimmäisessä erässä. Blues tuntuu potevan, ei koti-ikävää vaan ikävää kotonaan – tämä oli joukkueelle kuudes peräkkäinen kotitappio.

Kessel pääsi uudelle sataluvulle

Phil Kessel pelasi San Jose Sharksia vastaan uransa 1100:nen ottelun, joka oli samalla 858 peräkkäinen peli. Konkarin otteluputki on alkanut marraskuussa 2009. Päivänsankari sai tililleen maalin ottelun lopulla, kun peli oli jo käytännössä ratkennut. Ikä oli valttia, sillä myös toinen ikihonka Patrick Marleau onnistui maalinteossa.

Merkkipäivän todellinen sankari oli kuitenkin kaksi maalia kihauttanut Christian Dvorak, jonka 3–1 oli varsin taidokas.