NHL-aamuraportti: Mika Zibanejad toisti uskomattoman temppunsa – jälleen 3+3 Flyersia vastaan, Rocco Grimaldin neljä maalia murskasivat Red Wingsin

NHL / Aamuraportti
Mika Zibanejad on Rangersin hymyilevä peikko – ainakin Flyersin kannalta. Kahdessa jäsentenvälisessä ruotsalaisen lavasta on syntynyt pistemäärä 6+6.
Kuva © Getty Images
Mika Zibanejad teki toistamiseen 3+3 Flyersia vastaan ja samalla NHL-historiaa. Rocco Grimaldi mätti neljä maalia Red Wingsin verkkoon. Kevin Lankinen pysäytti Panthersin vyöryn loisto-otteillaan, ja Roope Hintz oli Starsin ykkössankari kolmella tehopisteellään. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Viime viikolla New York Rangers käveli Philadelphia Flyersin yli maalein 9–0. Tällä kertaa ottelun kuva oli erilainen, mutta Flyers ei säästynyt uudelta nöyryytykseltä. Mika Zibanejad kirjasi samat tehopisteet 3+3: Ruotsalaisesta tuli ensimmäinen pelaaja NHL:ssä, joka on tehnyt kuusi tehopinnaa samaa joukkuetta vastaan peräkkäisissä keskinäisissä otteluissa.

Tulitukea antoivat ennen kaikkea Ryan Strome (1+3) sekä huimat viisi syöttöpinnaa kasannut Adam Fox. Edellisen kerran on Rangers-puolustaja onnistunut vastaavassa tehoilussa 26 vuotta sitten, ja asialla oli Brian Leetch.

Flyers laukoi Igor Šestjorkinin vartioimaa maalia kohti peräti 44 kertaa ja sai kiekon pömpeliin kolmesti. Rangersin tehokkuus oli aivan eri planeetalta – kahdeksaan maaliin se tarvitsi vain 22 yritystä.

Nashville Predatorsin Rocco Grimaldi latoi laatan neljästi Detroit Red Wingsin verkkoon petopaitojen tylyttäessä divisioonan heittopussiksi vajonnutta joukkuetta 7–1.

Predatorsin suomalaisosasto oli näkyvästi esillä löylytyksessä. Erik Haula pelasi kauden ensimmäisen kahden tehopisteen ottelunsa nappaamalla kaksi syöttöpinnaa – Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Juuse Sarokselle kertyi 20 torjuntaa.

Lankiselle loistava nollapeli

Kierros oli toisaalta täynnä huippuluokan maalivahtipeliä, ja kaikkein parhaasta torjuntatyöskentelystä vastasi Kevin Lankinen. Chicago Blackhawks asettui tulivoimaista Florida Panthersia vastaan, ja suunta oli jatkuvasti päin Blackhawks-maalia.

Lankinen torjui kaikkiaan 41 kertaa ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Kenttä vastasi huutoon Patrick Kanen johdolla. Nollapeli oli Lankiselle kauden toinen.

Pittsburgh Penguins otti Buffalo Sabresista 4–0-voiton, mutta tapahtumat kentällä eivät olleet niin epätasaväkiset kuin tulos antaa ymmärtää. Sabres hyökkäsi hanakasti, mutta DeSmith ei ollut ohitettavissa: 36 torjuntaa ja niin ikään kauden toinen nollapeli.

Kentällä Penguins-ryhmän iloisimmalla tuulella lienevät olleet kahden maalin Jared McCann sekä Radim Zohorna, joka onnistui maalinteossa heti NHL-debyytissään. Sidney Crosby liittyi kolmella syöttöpisteellään 1300 tehopisteen kerhoon kolmantena aktiivipelaajana Joe Thorntonin ja Aleksander Ovetškinin jälkeen.

Cam Talbotille kertyi omassa nollassaan St. Louis Bluesia vastaan 37 torjuntaa, ja Minnesota Wild venytti kotivoittoputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi, mikä on uusi seuraennätys. Wild oli Bluesia parempi vain maaleissa: Sen lisäksi, että se päästi vastustajansa laukomaan liki 40 kertaa kohti maalia, se itse sai aikaan vain 11 vetoa kohti Jordan Binningtonia.

Kolmen pisteen Hintz nousi Starsin sankariksi

Roope Hintz mäjäytti kaksi maalia ja syötti kaupan päälle yhden Dallas Starsin ja Tampa Bay Lightningin välisessä värikkäässä mittelössä. Onnistumisista tärkein sattui 80 sekuntia ennen loppua, kun 24-vuotias suomalainen viimeisteli viileästi läpiajosta ottelun voittomaalin.

Myös Miro Heiskanen pääsi maalintekijälistalle ottamalla Blake Comeaun loistopassin kiinni ja veivaamalla läpiajosta taidokkaasti rystyltä Starsin ensimmäisen maalin.

Sebastian Aho laukoi voittomaalin Carolina Hurricanesin hakiessa jatkoaikavoiton Columbuksesta. Tilannetta edelsi Martin Necasin väkevä esityö. Necas pelasi oman puolittain torpatun läpiajotilanteensa loppuun ja sai syötettyä Aholle vapaaseen paikkaan maalin eteen. Matsissa muutoin hyvin pimennetty Aho sattui oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

Joonas Korpisalolle merkittiin 29 torjuntaa. Patrik Laine sai syöttöpisteen Cam Atkinsonin 2–2-maaliin kolmannen erän alussa.

Rantasen maaliputki katkesi

Mikko Rantasen viiden ottelun maaliputki tuli päätökseen Vegas Golden Knightsia vastaan. Tämä lienee kuitenkin sivuseikka sinänsä, sillä Colorado Avalanche voitti pelin miten tahtoi. Joonas Donskoi puolestaan pääsi maalin makuun kiskaisemalla hirmuvedon häkkiin toisen erän alun ylivoimalla.

Leo Komarov palasi pistekantaan kuuden viikon kiikaroinnin jälkeen New York Islandersin vieraillessa Bostonissa. Toisen erän alkupuolella Komarov tarjosi nappisyötön Scott Mayfieldille, joka jatkoi Jean-Gabriel Pageau'lle. Tämä ei erehtynyt. Lopulta Islanders nousi voittoon jatkoajalla Anthony Beauvillierin iskettyä vapauttavan osuman.

Tuukka Rask palasi toipilastauolta Bruinsin maalinsuulle, mutta joutui jättämään kaukalon jo ensimmäisessä erässä selkävaivojen uusiuduttua.

New Jersey Devilsin Janne Kuokkanen otti jälleen syöttöpisteen, mutta Washington Capitals sarjapisteet Jevgeni Kuznetsovin saatua pitkästä aikaa jyvän kohdalleen.
Kuokkanen on kuin varkain noussut tulokkaiden pistepörssissä tukevasti kymmenen parhaan joukkoon. Tällä hetkellä koossa ovat tehot 5+11, jotka oikeuttavat tulokaspörssin kuudenteen sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle