NHL-aamuraportti: Andrew Copp kumosi Canucksin neljällä maalillaan

NHL / Aamuraportti
Andrew Coppilta onnistui kaikki – ainakin neljän maalin kihauttaminen Canucksia vastaan.
Kuva © Getty Images
Jetsin raataja Andrew Copp latoi neljä maalia Canucksin verkkoon. Patrick Marleun perättäisten otteluiden putki on nyt NHL-historian neljänneksi pisin. Myös Sabresin tappiosarja on jo melkoisen mittava. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Neljä kertaa Andrew Copp

Winnipeg Jetsin Andrew Copp yltyi hurjaan maalintekovireeseen. Aiemmin tällä kaudella melko vaatimattomat kuusi täysosumaa merkannut Copp mätti kertaheitolla peräti neljä kaappia Vancouver Canucksin verkkoon.

Coppin ensimmäinen oli ohjuri, toinen ja neljäs reboundeja, ja hattu tuli täyteen tyhjään verkkoon. Tämä oli kauden ensimmäinen neljän maalin ottelu keltään pelaajalta, kun taas viime kaudella tässä tempussa onnistui seitsemän pelaajaa.

Jetsin maalilla Connor Hellebuyck oli niin ikään huippuvireessä torjuen 38 kertaa. Nollapeli oli lähellä, mutta Nils Höglander mursi taian puolitoista minuuttia ennen loppua.

Kanadan divisioonan toisessa ottelussa Ottawa Senators oli jälleen kantona Calgary Flamesin kaskessa. Muutoin vähänlaisesti voitoilla juhlinut pääkaupunkiseura otti albertalaisista viidennen voiton seitsemästä keskinäisestä kohtaamisesta.

Sabresin yö synkkenee

Buffalo Sabres teki synkkää historiaa. 2–5-häviö Pittsburgh Penguinsille oli sille 15 perättäinen, eli tappioputki on NHL:n pisin työsulkukauden 2004–05 jälkeen, jolloin uusi jatkoaikasääntö astui voimaan. Kaikkien aikojen ennätykseen on matkaa vielä kolme tappiollista matsia. Sabresin edellinen voitto on yli kuukauden takaa.

Suomalaisittain ottelu oli vaisu. Sabresin puolustajakaksikko Rasmus RistolainenHenri Jokiharju jäi pisteittä, samoin Pensin Kasperi Kapanen, joka joutui jättämään pelit sikseen toisessa erässä saatuaan lämärin nilkkaansa.

Marleau nousi teräsmiestilastossa

Ryan Suter saavutti 600 tehopisteen merkkipaalun Minnesota Wildin kaataessa kotonaan Anaheim Ducksin. Suter tarjoili ottelussa kaksi syöttöpinnaa Wildin toisen suuren sankarin Jared Spurgeonin maaleihin. Kaapo Kähkösellä oli huilivuoro.

Patrick Marleau pelasi 885. peräkkäisen ottelunsa Kalifornian derbyssä. Kaikkien aikojen teräsmiestilastossa Marleau nousi sijalle neljä. Doug Jarvisin ennätykseen on matkaa 79 ottelua – tosin aktiivipelaajista Keith Yandle on vielä Marleaun edellä. Marleau on viimeksi missannut ottelun huhtikuussa 2009.

Marleau ei ole viime vuosina juhlinut tehoilla, ja jäi kiikareille merkkipaaluottelussaankin. San Jose Sharks voitti 4–2 Evander Kanen toimiessa seremoniamestarina kahdella maalillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle