NHL-aamuraportti: Ryan O'Reilly hurjasteli neljä tehopinnaa, suomalaiset keräsivät syöttöpisteitä

NHL / Aamuraportti
Ryan O'Reilly oli kaukalon kuningas Sharks–Blues-ottelussa.
Ryan O'Reilly kaatoi pisteillään Sharksin. Derick Brassard mätti hattutempun Ducksin verkkoon. Victor Hedman nousi puolustajien pörssikärjeksi. Islanders marssi Flyersin ovista sisään. Suomalaiset kunnostautuivat maalien alustamisessa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Andrei Vasilevski nousi sivuamaan Tampa Bay Lightingin seuraennätystä ottamalla jo 11:nnen perättäisen voiton. Bolts kukisti Chicago Blackhawksin maalein 4–1, mutta helpolla voitto ei tullut: Vasilevski joutui venymään hanakasti laukoneen Blackhawksin vetojen eteen 30 kertaa.

Kentällä urakoi Victor Hedman kolmen syöttöpisteen veroisesti. Niiden myötä hallitseva Norris-voittaja nousi puolustajien pistepörssin kärkeen.

Antti Raannan nollapeli oli pienestä kiinni. Arizona Coyotes johti Anaheim Ducksia vastaansanomattomasti 5–0, ja Adam Henriquen kavennus viisi ja puoli minuuttia ennen loppua kävi lähinnä kostosta Raannan pelastuksista.

Ottelu oli kuitenkin ennen kaikkea Derick Brassardin tähtihetki. Duunaripelaajana tunnettu Brassard latoi uransa ensimmäisen hattutempun runkosarjassa – edellinen kolmen maalin kokemus on pudotuspeleistä kuuden vuoden takaa. 3–0-osuman alustanut Phil Kessel saalisti uransa 500. syöttöpisteen.

Suomalaiset järjestivät tarjoilua

Edmonton Oilersin avausmaalin ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan sivaltanut Connor McDavid nousi kuivaa kautta viettävän Auston Matthewsin rinnalle maalipörssin kärkeen. Jesse Puljujärvi pääsi pisteiden makuun järjestämällä Darnell Nursen tasoitusmaalin kolmannen erän alussa.

Patrik Laine oli ratkaisuhetkillä avainasemassa Columbus Blue Jacketsin taisteltua voiton Carolina Hurricanesista. Seth Jones laukoi Laineen syöstä komean lämärin yläkulmaan puoli minuuttia ennen loppua tasoittaen pelin.

Voittomaalikilpailussa Laine pelasti Jacketsin kolmantena laukojana tasoihin, ja seuraavassa parissa Oliver Bjorkstrand oli Nino Niederreiteria tarkempi.

Ottelun huimin hetki nähtiin jatkoajalla. Elvis Merzlikinsin komea gamer-saver jätti Martin Necasin puhisemaan epäonneaan:

Melko vähämaalisen ja tapahtumiltaan ohuen kierroksen valopilkku oli Montreal Canadiensin ja Vancouver Canucksin kohtaaminen. Näyttävässä ja viihdyttävässä ottelussa tilanteet ja voimasuhteet vaihtelivat puolelta toiselle, ja voitto oli kummankin ulottuvilla. Ottelu sai ansaitsemansa pitkän kaavan mukaisen ratkaisun, sillä vasta kuudes pari voittomaalikilpailussa toi voiton Habsille.

Suomalaisten osuus ottelun käänteissä oli vaatimaton. Canadiensin sinivalkoinen osasto jäi pisteittä, ja Jesperi Kotkaniemi epäonnistui omassa voittomaalikisan yrityksessään.

Anton Hudobin piti maalinsa puhtaana Dallas Starsin kammettua voiton Detroit Red Wingsistä. Red Wings piinasi tähtipaitoja melkein loppuun asti, kunnes kolmannessa erässä Stars meni menojaan.

Kun avainpelaajien ruuti oli märkää, nousi esiin yllättäviä ratkaisijoita. Ottelun avausmaalin iskenyt Tanner Kero oli onnistunut maalinteossa viimeksi neljä vuotta sitten. Andrej Sekeran ja Ty Dellandrean maalit olivat kumpaisellekin kauden toiset. Suomaisista Roope Hintz ja Esa Lindell kirjasivat syöttöpisteet Dellandrean maaliin.

Myös toipilaslomaltaan tositoimiin palannut Jack Campbell epäsi kaikki Calgary Flamesin 31 yritystä ja oikaisi torjunnoillaan Toronto Maple Leafsin orastavan syöksykierteen.

Ryan O'Reillyn tehoilta oli liikaa Sharksille – rankaisi Patrick Marleaun erikoisesta virheestä

Tulikuuma New York Islanders marssi Philadelphia Flyersin yli seitsemänteen peräkkäiseen voittoonsa. Ratkaisu syntyi jo avauserässä, kun Islanders mätti neljä maalia, eikä enää taakseen katsellut. Ilja Sorokinin seitsemän ottelun voittoputki on tulokasmaalivahdin seuraennätys.

Avointen ovien maaliskuuta viettävän Flyersin verkkoja on heiluteltu vähintään kolme kertaa kuluvan kuun jokaisessa ottelussa, edellisessä neljässä ottelussa omissa on kolissut julmat 22 kertaa.

New Yorkissa vastustajan kaatoon osallistui koko joukkue, San Josessa ratkaisijan rooliin nousi yksi mies. Ryan O'Reilly kasasi huipputehot 1+3 St. Louis Bluesin voittaessa Sharksin maalein 5–2. Ville Husso hoiti ruutunsa vähintään kelvollisesti ottaen 29 torjuntaa.

Ottelu oudoin hetki koitti kolmannen erän alussa, kun NHL-historian toiseksi kokenein pelaaja ja tuhansia aloituksia ottanut Patrick Marleau passitettiin jäähylle aloitusrikkeestä. Seuraavasta tilanteesta O'Reilly iski ottelun voittomaalin.