NHL-aamuraportti: Mika Zibanejadin superilta oli myrkkyä Flyersille, Jesse Puljujärvi katkaisi kuivan kautensa komeasti

NHL / Aamuraportti
Mika Zibanejadista tuli vasta toinen pelaaja NHL-historiassa, joka on tehnyt kuusi tehopistettä ottelun toisessa erässä.
Mika Zibanejad latoi puhtaan hattutempun ja kuusi tehopinnaa yhden erän aikana Rangersin nuijiessa Flyersin jäänrakoon. Jesse Puljujärvi osallistui maalintekotalkoisiin Flamesia vastaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Zibanejad teki historiaa ja Flyersista hakkelusta

New York Rangers järjesti Philadelphia Flyersille täyden pesuohjelman linkouksen kera murskaten vastustajansa 9–0. Vaikeaa kautta pelaava Mika Zibanejad keräsi aiemmin ottamatta jääneet pisteet latomalla toisessa erässä puhtaan hattutempun ja saalistamalla kolme syöttöpinnaa.

Zibanejadista tuli samalla vasta toinen pelaaja NHL:n historiassa, joka on kasannut ottelun toisessa erässä kuusi tehopistettä. Viimeksi vastaavaan temppuun on onnistunut Bryan Trottier joulukuussa 1978 – samoin 3+3-tehoin. Edellinen kuusi pistettä yhdessä ottelussa tehnyt Ranger oli Mark Messier marraskuussa 1992. Tulitukea Zibanejadille tarjosi ennen kaikkea ketjutoveri Pavel Butšnevitš (2+2).

Aleksandr Georgijev torjui nollapelissään 26 kertaa.

Puljujärvi palasi pisteille

Calgary Flames joutui puolestaan kotonaan Edmonton Oilersin nöyryyttämäksi. Tilanne oli kahden erän jälkeen vielä 3–1, ja sitten repesi. Kolmannessa erässä Oilers mätti Jacob Markströmin taakse neljä maalia lisää.

Jesse Puljujärven viiden ottelun pisteetön vaihe päättyi saman tien kahdella tehopisteellä, mutta ottelun varsinainen hurjastelija oli siniviivan uurastaja Tyson Barrie neljällä syöttöpinnallaan. Viimeksi on Oilers-puolustaja koonnut neljä tehopinnaa yhdessä ottelussa neljä vuotta sitten.

Liigan pistepörssin kärkinimet Connor McDavid ja Leon Draisaitl koristelivat tilastoja kumpikin kolmella tehopisteellä.

Kings yllätti Bluesin

Maalijuhliin ryhtyivät myös Vegas Golden Knights ja San Jose Sharks. Hienossa ottelussa Golden Knights taisteli värikkäiden vaiheiden jälkeen 5–4-voiton. Golden Knights osoitti luonteensa nousemalla päätöserässä 1–3-takaa-ajoasemasta johtoon ja säilyttämällä hermonsa Evander Kanen myöhäisen kavennuksen aiheuttamassa paineessa.

Viime aikoina vahvaa nousua tehnyt Los Angeles Kings vastasi kierroksen yllätysvoitosta nappaamalla arvokkaan päänahan St. Louis Bluesista. Isännät otti vastustajistaan luulot pois jo avauserässä iskemällä kolmesti, eikä Blues saanut peliä kunnolla järjestykseen missään vaiheessa.