NHL-aamuraportti: Kaapo Kähkönen torjui uransa ensimmäisen nollapelin, Niko Mikkola tykitti avausmaalinsa

NHL / Aamuraportti
"Hyvin tehty." Jonas Brodin, Marcus Foligno ja Brad Hunt onnittelevat Kaapo Kähköstä uran ensimmäisestä nollapelistä.
Kuva © Getty Images
Kaapo Kähkönen oli ylivoimainen este Golden Knightsille. Niko Mikkola sai maalitilinsä avatuksi. Ducks kukisti maalijuhlissa Kingsin Adrian Kempen hattutempusta huolimatta. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Elävä muuri Kähkönen

Vegas Golden Knightsin voittoputki katkesi Minnesota Wildiin ja ennen kaikkea Kaapo Kähköseen. Kähkönen torjui uransa ensimmäisen nollapelin Wildin ottaessa arvokkaan 2–0-voiton divisioonan kärkijoukkueesta.

Vahvaa läpimurtokautta pelaava Kähkönen torjui 26 vetoa, ja voitto oli hänelle kauden kymmenes. Se oikeuttaa tulokasmaalivahtien voittotilaston jaettuun ykköspaikkaan Vítek Vaněček kanssa.

Wildin voiton ratkaisivat Kevin Fiala ja Jonas Brodin. Brodin ei tosin saanut kiekkoa maaliin asti. Päästyään läpiajoon kohti tyhjää verkkoa joutui ruotsalainen Jonathan Marchessault'n rikkomaksi, ja tilanteesta tuomittiin sääntöjen mukaisesti maali.

Mikkolalle uran avausmaali

Blues soi San Josessa sinivalkoisin sävelin sekä duurissa että mollissa. Avauserässä Niko Mikkola avasi maalitilinsä NHL-maailmassa. Suomalaispakki otti kiinni Vladimir Tarasenkon syötön viivalta ja laukoi laidan tuntumasta kohti maalia. Kiekko löysi tiensä ruuhkan ja Devan Dubnykin läpi verkon perukoille. Paikasta Bluesin permanentissa kamppaileva Mikkola sai odottaa henkilökohtaisen kuparisensa rikkoutumista 21 ottelun ajan.

Ville Hussolla oli Blues-maalilla haastava ilta. Sharks pääsi harvakseltaan tekopaikkoihin, ja onnistui silti maalinteossa kolmesti – niistä tärkein Evander Kanen ratkaisumaali jatkoajalla. Torjuntoja Hussolle kertyi vaatimattomat 17 kappaletta.

Kempen hattutemppu ja Athanasioun taidokkuus eivät riittäneet

Vähämaalisen kierroksen valopilkku oli Anaheim Ducksin ja Los Angeles Kingsin välinen mittelö. Maalikarkeloiden seremoniamestareina loistivat ennen kaikkea vierailijoiden tutkapari Adrian Kempe ja Anze Kopitar sekä kotijoukkueen Max Comtois. Kempen kolmesta maalista tärkein syntyi kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua – ohjuri tasoitti ottelun siinä vaiheessa 5–5:en. Jatkoajalla kuitenkin Adam Henrique pelasti täyden pistepotin kotiin.

Kierroksen näyttävimmästä yksilösuorituksesta vastasi Andreas Athanasiou, jonka ketterä luikertelu maalille jähmetti Kevin Shattenkirkin ja jätti John Gibsonin pyörittelemään päätään. Ottelussa kaksi maalia iskenyt Rickard Rakellkin oli jossain toisella planeetalla.

Ottelu ei ollut puolustuspelin juhlaa, mutta Jani Hakanpää teki jämäkästi töitä omalla puolustusalueellaan. Hakanpäälle merkittiin Ducks-pelaajista eniten jääaikaa, ja tehotilasto jäi plus-merkkiseksi. Olli Määtän iltapuhde oli murheellinen – jyväskyläläinen seurasi aitiopaikalta kolme takaiskumaalia.

Raannalla täydellinen pikakomennus

Antti Raanta joutui tuleen kesken ottelun Darcy Kuemperin loukkaannuttua kolmannen erän alussa. Tilanne oli siinä vaiheessa 2–2, ja Raanta tilkitsi maalinsuun tulivoimaisen Colorado Avalanchen pommituksessa. Raanta torjui vajaan erän aikana 16 kertaa, ja Johan Larssonin viimeistelemä 3–2 riitti sitkeän Coyotesin voittoon.

Mikko Rantanen kantoi suurimman vastuun Avalanchen pelistä, mutta saldo oli vaatimaton: Yksi syöttöpinna, ja tehotilasto jäi kaksi astetta miinukselle.

Mikko Koskinen pääsi muutaman päivän mittaisen tauon jälkeen torjuntatehtäviin Edmonton Oilersin ottaessa mittaa Ottawa Senatorsista. Pirteä Senators pakotti Koskisen ja Oilersin toden teolla venymään, ja tuloksena oli isäntien työläs 3–2-voitto.

Edellisen kerran Koskinen on päässyt juhlimaan voittoa kaukalossa kaksi ja puoli viikkoa sitten. Leon Draisaitl katkaisi kahdeksan ottelun maalittoman kautensa, mutta Jesse Puljujärvi jäi vaille tehopisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle