NHL-aamuraportti: Suomalaiset intoutuivat maalintekovireeseen, Veini Vehviläinen debytoi maalinsuulla

NHL / Aamuraportti
Miro Heiskanen kesk.) oli yksi lukuisista suomalaisonnistujista yön kierroksella. Blake Comeau (15) ja Joe Pavelski (16) onnittelevat seuratoveriaan orastavasta maaliputkesta.
Mikko Rantanen onnistui maalinteossa kahdesti, mutta joutui seuraamaan ottelun ratkaisuhetket rangaistujen penkiltä. Starsin suomalaiset olivat pääroolissa Blue Jacketsin kaadossa, jossa Veini Vehviläiselle kirjattiin samalla uransa ensimmäiset peliminuutit. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Rantasen pisteputki jatkui

Mikko Rantanen pysytteli hyväksi havaitulla maalitehtailun tiellä Colorado Avalanchen kohdatessa Anaheim Ducksin värikkäässä ja vaiheikkaassa ottelussa. Vastuunkantajia Avs kaipasikin, sillä joukkue joutui tulemaan toimeen jo toista kertaa ilman telottua Nathan MacKinnonia. Kuten usein on tällä kaudella nähty, Avalanche joutui altavastaajaa vastaan suuriin vaikeuksiin.

Rantasen ensimmäinen maali oli Avalanchen 2-2-tasoitus, ja se syntyi ottelun toisen erän lopulla ylivoimalla. Kolmannen erän alkupuolella Rantanen osui uudestaan, kun kaukaa lähtenyt lämäri löysi tiensä ruuhkan läpi verkon perukoille.

Lopulta Rantasen sankaruus sai kuitenkin tympeän päätöksen. Ducks kampesi vaikeasta asemasta väkisin tasoihin, ja Ryan Getzlaf iski voittomaalin jatkoajalla. Mikko Rantanen saattoi vain seurata Ducksin juhlia jäähypenkiltä käsin.

McDavid jälleen Oilersin sankarina

Edmontonissa Jesse Puljujärvi jatkoi maalintekopuuhiaan Calgary Flamesia vastaan. Puljun kauden seitsemäs täysosuma syntyi toisen erän lopulla, kun mies kävi nostamassa Kris Russellin laukauksesta jääneen irtokiekon verkkoon.

Oilers otti vaikeiden vaiheiden jälkeen työlään 3–2-voiton. Sankarinviitan puki totuttuun tapaan Connor McDavid, joka syötti Oilersin kaksi ensimmäistä osumaa ja kiskaisi itse voittomaalin neljä minuuttia ennen loppua.

Hintz ja Heiskanen loistivat kentällä – Veini Vehviläiselle uran ensimmäiset NHL-minuutit

Miro Heiskanen onnistui maalinteossa toisessa ottelussa peräkkäin. Dallas Starsin ja Columbus Blue Jacketsin välisen ottelun toisessa erässä suomalaispakki pääsi kiekon kanssa otolliseen sektoriin ja sähäkkä rannekuti upposi vastustamattomasti Joonas Korpisalon selän taakse.

Stars oli mennyt jo ottelun alkupuolella kahden maalin karkuun iskemällä maalit puolen minuutin välein. Niistä jälkimmäiseen sai Roope Hintz syöttöpisteen, ja sama mies kieputteli tyylikkään täysosuman ottelun kolmannessa erässä. Vapauttavan syötön tekopaikkaan tarjoili Joel Kiviranta.

Hintzin maali sai Korpisalon heittämään pyyhkeen kehään. Näin ollen ensimmäistä kertaa urallaan askiin heitetty Veini Vehviläinen hoiti torjuntahommat ottelun viimeiset yhdeksän minuuttia. Niiden aikana JYP-kasvatti joutui antautumaan vielä kertaalleen. Vastapäässä Jake Oettinger nautti pelaamisesta täysin siemauksin ja torjui uransa ensimmäisen nollapelin. 5–0 oli komea päätös neljän ottelun tappioputkelle.

Nollaa juhli myös Vegas Golden Knightsin Marc-Andre Fleury, joka osoittautui San Jose Sharksille ylivoimaiseksi ohitettavaksi. Vastapäässä Devan Dubnyk joutui antautumaan neljästi.

Kenttämestarin erikoinen pisti Jetsin sekaisin

Winnipeg Jets oli silkka vastaantulija Montreal Canadiensille. Joukkueen puolustus vietti avointen ovien päiviä, ja Habs käytti tilaisuutensa armotta hyväkseen.

Tavallaan Jetsin pakka rupesi hajoamaan jo Canadiensin avausmaaliin. Jesperi Kotkaniemi toimitti kiekon päätyyn, ja Connor Hellebuyck lähti katkaisemaan. Kiekko otti kuitenkin niin sanotun kenttämestarin erikoisen ja kimposi tyhjän maalin eteen Josh Andersonille. Sen jälkeen peli yksin Canadiensin.

Hellebuyck katseli puolustajiensa poukkoilua neljänteen takaiskuun asti, ja sai sitten tarpeekseen. Laurent Brossoit joutui epäkiitolliseen tehtävään vartioimaan toivonsa menettäneen joukkueen maalia.

Jetsin peli ei missään vaiheessa sanottavasti piristynyt, vaan kotvasta myöhemmin Joel Armia kävi kantamansa kortensa kekoon Canadiensin maalintekotalkoissa. Varsinaista tehomyllyä piti kuitenkin yllä Canadiensin ykkösketju, jolla oli hyvin selkeä työnjako: Philip Danault alusti, Tomáš Tatar tarjoili, ja Brendan Gallagher viimeisteli.

Kingsiltä tyly takaisintulotoivotus Tarasenkolle

Vladimir Tarasenko palasi yli puolen vuoden tauon jälkeen jäille St. Louis Bluesin luistellessa Los Angeles Kingsiä vastaan. Säästeliäästi peluutettu venäläistähti oli kentällä omassa elementissään hyökkäyksiä rakentaessaan, vaikka tehot jäivät uupumaan.

Ottelu päättyi sitkeän Kingsin jatkoaikavoittoon Anze Kopitarin ja Adrian Kempen johdolla. Kummankin joukkueen suomalaiset jäivät vaille tehomerkintöjä, ja Ville Husso oli luukkuvahtivuorossa.