NHL-aamuraportti: Bruins höykytti Capitalsia, Nicklas Bäckström 700 syöttöpisteen kerhoon

NHL / Aamuraportti
Nicklas Bäckström sai Boston Bruinsia vastaan 700 syöttöpistettä täyteen.
Nicklas Bäckström rikkoi 700 syöttöpisteen rajan Boston Bruinsia vastaan. Capitals kuitenkin hävisi ottelun 5–1. Alex DeBrincat puolestaan sai täyteen 100 NHL-maalia ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Kaapo Kähkönen torjui 24 kertaa Minnesota Wildin voitossa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen kohokohdat

Brad Marchand iski tehot 2+1, kun Boston Bruins otti 5–1-kotivoiton Washington Capitalsista. Ensimmäistä erää oli jäljellä kuusi minuuttia, kun Marchand iski ottelun avausmaalin. Toisen erän alussa Bruins iski kaksi maalia kolmessa minuutissa, kun Trent Frederic ja Patrice Bergeron onnistuivat maalinteossa.

Marchand teki illan toisen osumansa, kun toista erää oli jäljellä kuusi minuuttia. Nick Ritchie teki tilanteeksi jo 5–0, kun kolmatta erää oli pelattu reilu minuutti. Jakub Vrana rikkoi Capitalsin kuparisen seitsemän minuuttia ennen loppua. Vranan osumaan syöttöpisteen saalistanut Nicklas Bäckström rikkoi samalla 700 syöttöpisteen rajan.

Blackhawks voittoon Kurashevin osumalla

Alex DeBrincat osui kahdesti, kun Chicago Blackhawks otti kotonaan 4–3-voiton Tampa Bay Lightningista voittolaukauskisan jälkeen Vieraat siirtyivät ottelussa johtoon ensimmäisessä erässä, kun Anthony Cirelli osui kahden minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälissä Alex Killorn vei Lightningin kahden maalin karkumatkalle.

DeBrincat toi Blackhawksin maalin päähän vain reilu kaksi minuuttia myöhemmin. Maali oli DeBrincatille NHL-uran sadas osuma. Toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun DeBrincat osui toistamiseen ja peli oli tasan.

Kolmannessa erässä Ryan McDonagh vei Lightningin 3–2-johtoon, kun erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Dominik Kubalik kuitenkin tasoitti pelin kolme minuuttia myöhemmin ja ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Ottelu eteni lopulta aina voittolaukauskisaan saakka, jossa Philipp Kurashev ratkaisi pelin isännille.

Nitšuškinin tehoilta siivitti Avalanchen voittoon

Valeri Nitšuškin iski kaksi maalia, kun Colorado Avalanche otti 3–2-jatkoaikavoiton Anaheim Ducksista. Ducks siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisen erän lopulla, kun Adam Henrique onnistui maalinteossa. Toista erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Jakob Silfverberg teki tilanteeksi 2–0.

Nitšuškin toi Avalanchen maalin päähän, kun toista erää oli jäljellä kuusi minuuttia. Joonas Donskoi saalisti osumaan syöttöpisteen. Kolme minuuttia myöhemmin Brandon Saad tasoitti pelin.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, jossa Nitšuškin iski illan toisellaan 3–2-voittomaalin Avalanchelle.

Wildin tehokas avauserä toi voiton Coyotesista

Kaapo Kähkönen torjui 24 laukausta, kun Minnesota Wild haki 5–1-vierasvoiton Arizona Coyotesista. Ensimmäistä erää oli pelattu neljä minuuttia, kun Mats Zuccarello avasi Wildin maalihanat. Erän loppupuolella Wild iski kahdesti minuutin sisään Brad Huntin ja Nick Bjugstadin toimesta.

Toista erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Jordan Greenway teki tilanteeksi jo 4–0. Neljä minuuttia myöhemmin Clayton Keller iski Coyotesin 4–1-kavennuksen. Kevin Fiala sinetöi 5–1-loppulukemat, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia.