NHL-aamuraportti: Mikko Rantasen huipputehot kaatoivat Sharksin, Antti Raannan hengästyttävä iltapuhde toi voiton Coyotesille

NHL / Aamuraportti
Hyvin tarttuu. Antti Raanta torppasi 40 Kings-vetoa illan ottelussa. (arkistokuva)
Mikko Rantanen latoi tiskiin neljä tehopinnaa Avalanchen kostaessa Sharksille kokemansa nöyryytyksen. Raanta urakoi täyden päivätyön Coyotesin voiton takaajana. Maple Leafs masensi Oilersin. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Maple Leafs tylytti Oilersia

Toronto Maple Leafs kävi ryöstämässä pisteet Edmontonista brutaalilla tavalla. Ottelun alkuvaiheet menivät vielä tunnustellessa, ja toisessa erässä aukesivat hanat. Leafs latoi neljässä minuutissa kolme maalia, ja Oilersin pakka levisi käsiin.

Ryan Nugent-Hopkinsin kavennus ei isäntien peliä piristänyt, eikä mikään muukaan. Mike Smith kokosi itsensä synkän vaiheen jälkeen ja piti torjunnoillaan lopputuloksen inhimillisyyden rajoissa.

Leafsin usein pimentoon jäänyt nelosketju pääsi tällä kertaa loistamaan. Jimmy Vesey onnistui maalinteossa kahdesti Travis Boydin ja Jason Spezzan huolehtiessa tarjoilusta.

Maalivahtipeli oli Vegas Golden Knightsin ase Minnesota Wildia vastaan. Loppupuolelle asti melko tasainen peli aaltoili puolelta toiselle, vaikka kuviot eivät järin näyttäviä olleetkaan. Golden Knights johti päätöserään tultaessa 3–1 Wildin törmätessä toistuvasti Marc-Andre Fleury -muuriin. Chandler Stephensonin 4–1 demoralisoi vierasjoukkueen, ja lopussa William Karlsson kävi vielä heittämässä lisämaalin tyhjiin.

Raanta ja Rantanen huippuiskussa

Los Angeles Kings sortui Glendalessa tehottomuuteen. Sen tekemisessä oli yllin kyllin yritystä vaan vähänlaisesti laadukkuutta. Tuloksellinen ratkaisu syntyi toisen erän jälkipuoliskolla, jolloin Coyotes iski peräkkäisistä hyökkäyksistä 3–1-lukemat. Gabriel Vilardi kavensi vielä kolmannessa erässä – sitä lähemmäs Kings ei kuunaan päässyt.

Arizona Coyotesin maalilla vaihteeksi torjuntavastuuseen päässyt Antti Raanta epäsi 40 Kings-vetoa. Coyotesin puolustus oli erikoisen huteraa, mutta Raanta hoiti ruutunsa mallikelpoisesti. Päästettyjä maaleja oli kaksi, mutta pelitapahtumat huomioon ottaen niitä olisi voinut livahtaa taakse puolen kymmentä.

Maalit olivat pitkään tiukassa myös San Josessa. Colorado Avalanche oli oppinut edellisen kohtaamisen nöyryytyksestä (6–2) ja pelasi nyt jämäkästi ja hallitusti. Philipp Grubauer sai armon vaikean matsin jälkeen ja vastasi luottamukseen komealla nollapelillä.

Martin Jones oli Sharks-maalilla paljon vartijana, muttei tällä kertaa pystynyt ihmeisiin. Mikko Rantanen tykitti Avsin johtoon toisen erän jälkipuoliskolla ja oli kolmannessa erässä järjestämässä Samuel Girardin 2–0-osumaa.

Pian Girardin maalin jälkeen nähtiin ilkeä tilanne, kun Joachim Blichfeld niitasi Nathan MacKinnonin jään pintaan päähän kohdistuneella taklauksella. MacKinnon ei enää palannut otteluun, Blichfeld lähti teostaan suihkuun, ja ottelu ratkesi käytännössä tähän. Gabriel Landeskog kosti parhaalla mahdollisella tavalla – tekemällä maalin heti ylivoiman alussa. Viisi minuuttia ennen loppua Rantanen sujautti vielä kertaalleen lätyn maaliin nostaen omansa ja Landeskogin ottelun pistemäärät neljään.