NHL-aamuraportti: Aleksander Barkov sai 500 NHL-peliä vyölleen – Hurricanes veti ottelussa pitemmän korren

NHL / Aamuraportti
Tuttua hommaa Sashalle. Merkkipaalupelissä Panthers-kippari saalisti itselleen ominaiseen tapaan syöttöpisteen. (arkistokuva)
Hurricanes venyi voittoon Aleksander Barkovin juhlaottelussa. Golden Knights torppasi Wildin nousukiidon hienossa kärkikamppailussa. Maple Leafs pimensi Oilersin hyökkääjät, ja Avalanche hyytyi täysin Sharksin käsittelyssä. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen merkittävimmät tapahtumat.

Panthersin hurja taistelu ei riittänyt

Aleksander Barkov luisteli 500:nnen kerran NHL-jäälle Panthersin ottaessa vastaan Carolina Hurricanesin haasteen. Barkov nappasi juhlaottelussaan syöttöpisteen, mutta kokonaisuudesta jäi katkeransuloiset tunnelmat.

Ottelun alkupuoli meni suurimmaksi osaksi jäähyjen sotkemissa tunnelmissa, ja vasta kolmannessa erässä tilanne normalisoitui. Tällöin paljastui, miten vahva Panthers tasaviisikoilla oli, ja olisiko ottelun tilanne voinut olla erilainen kurinalaisemmalla pelaamisella.

Hurricanes johti pitkään Brett Pescen avauserän maalilla, ja Alex Nedeljkovic seisoi takuuvarmasti Panthersin hyökkäysten edessä. Kun Frank Vatrano lopulta onnistui maalinteossa kolmannen erän viidennellä minuutilla, oli Panthers joutunut yrittämään Nedeljkovicin ohittamista liki 40 kertaa.

Jotain logiikkaa numeroihin toi Eetu Luostarisen survoma johtomaali neljä minuuttia ennen loppua, mutta Hurricanes päätti olla häviämättä tänään. Vincent Trochek täräytti tasoituksen puolitoista minuuttia ennen päätössummeria, ja jatkoajalla Panthersin ja Barkovin päivän pilasi Martin Necas voittomaalillaan.

Lundeströmin hattutemppu jäi laihaksi lohduksi Ducksille

St. Louis Blues lähti päättäväisenä ottamaan mittaa Anaheim Ducksista. Ottelun alkupuoli eteni totutun kaltaisesti Blues-komennossa. Kahden erän jälkeen taululla välkkyi 1–4-lukemat, ja odotettavissa oli kontrolloitu voiton puolustus viimeiset 20 minuuttia.

Ducks pisti kaiken peliin. Jo avauserässä kertaalleen osunut Isac Lundeström kavensi heti alussa ja uudestaan viitisen minuuttia ennen loppua. Ducks sai hengen päälle ja olisi hyvinkin hurmoksessaan voinut painella ohi. Vaan 13 torjuntaa päätöserässä ottanut Ville Husso oli eri mieltä.

Isännät sai viimeisen tilaisuutensa ylivoimalla ottelun loppuhetkillä, mutta Zach Sanfordin heitto tyhjiin romutti haaveet sarjapisteistä. Ryan Getzlaf kavensi vielä viimeisellä minuutilla, ja sitä lähemmäs ei Ducks enää päässyt.

Wildin voittoputki katkesi

Lännen divisioonan kärkikamppailu Vegas Golden Knights – Minnesota Wild oli luonteeltaan tasaväkinen ja ilmeeltään viihdyttävä kiekkonäytös. Wild hallitsi ottelun alkupuolta, ja etenkin Marcus Foligno oli vahvasti esillä pelin käänteissä viimeistelemällä kaksi täysosumaa ja pohjustamalla yhden.

Päätöserään lähdettäessä tilanne oli 4–2, ja silloin Golden Knights näytti luonteensa. Joukkue säilytti hermonsa ja jatkoi kahden avauserän mukaista kärsivällistä hyökkäysjauhantaa. Nicolas Hague kavensi erän puolivälissä, ja viimeisellä minuutilla Mark Stonen nappisyöttö löysi tiensä Alex Tuchin lapaan ja sitä myöten maaliin.

Hieno ottelu sai ansaitsemansa jatkoajan, ja ottelun kenties näkyvin Golden Knight Max Pacioretty pääsi viimeistelemään voittomaalin – vapauttavan syötön tarjoili kukapa muukaan kuin Mark Stone.

Oilers-tähdillä ruuti märkää

Moneen kertaan koeteltu Toronto Maple Leafsin puolustus osoitti voimansa Edmonton Oilersia vastaan. Leafs-pakisto ynnä säästeliäästi peluutettu Michael Hutchinson jättivät Oilers-tykit nuolemaan näppejään, ja jo avauserässä syntyneet kolme täysosumaa riittivät voittoon. Etenkin Zach Hymanin 1–0, joka oli yhdistelmä näyttävää kuviota ja hienoa yksilösuorittamista, oli kierroksen muistettavimpia paloja.

Winnipeg Jetsin taivas synkkeni Vancouverissa ensimmäisen erän yhdeksännellä minuutilla, kun Nate Schmidt ja J.T. Miller laukoivat peräkkäisistä hyökkäyksistä melkein identtiset maalit.

Jets ja Connor Hellebuyck kokosivat itsensä takaiskujen jälkeen, ja Canucks puolestaan kokosi siilipuolustuskuvion. Jets pysyi loitolla vaarallisista tekopaikoista tai tarkkuus maalin edessä teki tenän. Thatcher Demko torjui nollapelissä 27 kertaa.

Pirteä Sharks yllätti Avalanchen

Jos oli Oilersin ykkösnyrkillä hankalaa, niin samaa saattoi sanoa Colorado Avalanchesta. Haperoiseksi arvioitu San Jose Sharks haastoi vieraansa tosissaan, ja tuloksena oli näyttävä ja tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä kumman hyväksi tahansa. Joukkueet loivat tekopaikkoja toisensa jälkeen, ja kiekkomyräkkä verrytti varsinkin Martin Jonesin huippuiskuun.

Samuel Girardin osuma oli työvoitto ja Gabriel Landeskogin 0–2 huolellisesti viilatun ylivoimakuvion tulosta. Erätauon jälkeen tuuli kääntyi. Radim Simekin kauden avausmaali syntyi juuri oikeaan aikaan erän alussa, ja Sharks pääsi takaisin mukaan pelin rytmiin. Kevin Labanc osui kolme minuuttia ennen taukoa, ja päätöserään lähdettiin niin tilastollisesti kuin henkisesti tasatilanteesta.

Jones epäsi puolustuksen avulla pari Avalanche-vyörytystä, ja sitten iski Sharks. Ennen kaikkea Timo Meier näytti ehtivän joka paikkaan omissa vaihdoissaan ja pelasi epäilemättä kauden parhaan pelinsä. Meier oli osallisena kolmessa Sharksin kolmannen erän neljästä maalista.

Kaikki alkoi neljän minuutin pelin jälkeen. Rudolf Balcersin rebound näytti jo päätyvän turvallisesti Nazem Kadrin haltuun, mutta kiekko kimposikin Avs-hyökkääjän lavasta verkkoon.

Maali toi isännille ylimääräistä latausta, ja johtoasemasta huolimatta se uskalsi hakea lisämaaleja. Riski tuotti tulosta. Erik Karlsson kiskaisi ylivoimalla kauden henkilökohtaisen kuparisensa rikki, lopullisen niitin tarjosi John Leonard läpiajosta, ja Evander Kanen 6–2 oli enää kosmetiikkaa.

Juttua muokattu 2.3.2021 klo 9.13: Hurricanes-maalivahti Nedeljkovicin etunimi korjattu.